Ethics code: IR.IAU.ET.REC.1400.008
1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق ، mousavisadati@iauet.ac.ir
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق
چکیده: (1168 مشاهده)
زمینه و هدف: کمر درد باعث محدودیتهای حرکتی و شغلی در زنان میشود. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه زنان با و بدون کمردرد و ارتباط آن با تیپ بدنی، درصد عضله و چربی بود.
روش بررسی: جامعه آماری شامل زنان مبتلا به کمر درد (28 نفر، 30 تا 60 سال) به صورت تصادفی و 28 نفر به عنوان افراد سالم یا شاهد، انتخاب شدند. در این مطالعه، متر نواری، قدسنج، کولیس، کالیپر، آزمون هیث کارتر، نرم افزار آمادگی جسمانی، دستگاه سنجش ترکیب بدن، دوربین و نرم افزار حرکات اصلاحی مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: بین متغیرهای شاخص توده بدنی، در تمامی چینهای زیر پوستی (پشت بازو، زیرشکمی، تحت کتفی و میانی پشت ساق)، قطر کندیل بازو، زاویه کمر، درصد چربی و عضله، وزن چربی و عضله و همچنین در تیپهای بدنی اکتومورف و اندومورف تفاوت معنی داری وجود دارد. تیپ غالب زنان دارای کمر درد از نوع اکتومورف - اندومورف است. در مورد ارتباط تیپ بدنی اندومورف و مزومورف با درصد عضله و چربی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (به استثناء درصد چربی در گروه دارای کمر درد)
نتیجهگیری: در زنان دارای کمر درد و چاق، اضافه وزن شان منجر به تغییر تیپ بدنی و ایجاد ناهنجاریهایی در ناحیه تنه و ستون فقرات میشود. از اینرو به متخصصان رشته تربیت بدنی و حرکات اصلاحی توصیه میشود تمریناتی در جهت اصلاح ناهنجاریهای لوردوز و کایفوز ارائه کنند. از طرفی با شناسایی این افراد میتوان از ایجاد ناهنجاری و آسیب و هزینههای گزاف درمانی، پیش گیری نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/9/12 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1401/2/10