دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 111-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.ET.REC.1400.008

Mirmehdi F A, Mosavi Sadati S, Daneshjoo A. The effect of back pain on body posture, Somatotype and body composition in women. JAP 2022; 13 (1) :100-111
میرمهدی فخری السادات، موسوی ساداتی سید کاظم، دانشجو عبدالرسول. تاثیر کمر درد بر ساختار قامتی، تیپ بدنی و ترکیب بدنی زنان. بیهوشی و درد. 1401; 13 (1) :100-111

1- دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق ، mousavisadati@iauet.ac.ir
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق
زمینه و هدف: کمر درد باعث محدودیت­های حرکتی و شغلی در زنان می­شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه زنان با و بدون کمردرد و ارتباط آن با تیپ بدنی، درصد عضله و چربی بود.
روش­ بررسی: جامعه آماری شامل زنان مبتلا به کمر درد (28 نفر، 30 تا 60 سال) به صورت تصادفی و 28 نفر به عنوان افراد سالم یا شاهد، انتخاب شدند. در این مطالعه، متر نواری، قدسنج، کولیس، کالیپر، آزمون هیث کارتر، نرم افزار آمادگی جسمانی، دستگاه سنجش ترکیب بدن، دوربین و نرم افزار حرکات اصلاحی مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: بین متغیرهای شاخص توده بدنی، ‌در تمامی چین­های زیر پوستی (پشت بازو، زیرشکمی، تحت کتفی و میانی پشت ساق)، قطر کندیل بازو، زاویه کمر، درصد چربی و عضله، وزن چربی و عضله و همچنین در تیپ­های بدنی اکتومورف و اندومورف تفاوت معنی داری وجود دارد. تیپ غالب زنان دارای کمر درد از نوع اکتومورف - اندومورف است. در مورد ارتباط تیپ بدنی اندومورف و مزومورف با درصد عضله و چربی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (به استثناء درصد چربی در گروه دارای کمر درد)
نتیجه­گیری: در زنان دارای کمر درد و چاق، اضافه وزن شان منجر به تغییر تیپ بدنی و ایجاد ناهنجاری­هایی در ناحیه تنه و ستون فقرات می­شود. از اینرو به متخصصان رشته تربیت بدنی و حرکات اصلاحی توصیه می­شود تمریناتی در جهت اصلاح ناهنجاری­های لوردوز و کایفوز ارائه کنند. از طرفی با شناسایی این افراد می­توان از ایجاد ناهنجاری و آسیب و هزینه­های گزاف درمانی، پیش گیری نمود.
دریافت: 1400/9/12 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1401/2/10