1- ، mobinakhabiri450@gmail.com
چکیده: (1142 مشاهده)
زمینه و هدف: گردن درد مزمن یکی از شایعترین اختلالات اسکلتی عضلانی محسوب می شود. مطالعات بسیاری اثر تمرین را بر درد گزارش کرده اند اما با توجه به اینکه افزایش لوردوز گردن و هایپر کایفوزیس که از تغییرات پوسچرال مرتبط با درد می باشد به نظر می رسد بررسی تغییرات درد به همراه پوسچر اهمیت فراوانی داشته باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر مرور مطالعات بررسی کننده اثر تمرین درمانی بر درد و پوسچر در افراد دارای گردن درد مزمن بود.
مواد و روش ها : جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها و در بانک های اطلاعاتی PEDRO ، PubMed، Google Scholar، noormags، magiran، Trip Database به عمل آمد. مطالعات بررسی کننده تاثیر انواع مداخله تمرینی بر درد و پوسچر در افراد دارای گردن درد مزمن وارد مطالعه شدند. جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.
یافته ها: 97 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، پنج مطالعه که دارای معیار ورود (نمره بالاتر از 5 در مقیاس پدرو) بودند، برای بررسی انتخاب شدند. تفاوت های زیادی در متدولوژی، شاخص اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش اجرا، شیوه ارزیابی متغیر ها و غیره در مطالعات وجود داشت. در افراد دارای گردن درد مزمن، تمرین باعث کاهش درد و بهبود پوسچر شده است. مطالعاتی که در آنها بهبود پوسچر بعد از تمرین درمانی مشاهده شده بود، کاهش بیشتری در درد گردن داشتند.
نتیجه گیری: بنظر میرسد تمرین می تواند عامل کاهش درد مرتبط با پوسچر در افراد دارای گردن درد مزمن شود.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مديريت درد مزمن دریافت: 1400/7/2 | پذیرش: 1400/8/13 | انتشار: 1401/5/10