چکیده
زمینه و هدف: درد احشایی یک احساس ناخوشایند است که درمان آن با داروهای سنتتیک دارای عوارضی همچون وابستگی روانی، دیسکرازی خونی و غیره بوده و تجویز داروهای گیاهی رهیافت مناسبی برای کاهش این عوارض میباشد. باریجه از جمله گیاهان دارویی است که بر مبنای اطلاعات موجود در طب سنتی و برخی از پژوهشهای نوین علمی، اثرات درمانی مختلفی دارد که از جملهی آنها میتوان به خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گیاه مذکور اشاره نمود. هدف این پژوهش بررسی اثر تسکینی گیاه باریجه بر درد احشایی است.
روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 40 موش سوری نر نژاد N-MRI انجام گرفت( g4 ±36). موشها بهصورت تصادفی به گروههای کنترل، کنترل مثبت (فلونیکسین)، تیمار1، تیمار2 و تیمار3 تقسیمبندی شدند. گروههای کنترل و کنترل مثبت به ترتیب سرمفیزیولوژی و فلونیکسین (mg/kg2) و گروههای تیمار نیز به ترتیب دوزهای 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم از عصارهی باریجه را به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. 15دقیقه پس از هر تجویز، موشها برای القاء درد احشایی مورد تزریق اسید استیک 6/0 % (ml/kg10) قرار گرفته و اثرات ضددردی با شمارش تعداد رایتها طی 30 دقیقه تعیین گشت. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و آنالیز واریانس یکطرفه و تست تکمیلی Tukey در سطح معنی داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند.
یافتهها: عصارههای باریجه با دوزهای 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم در مقایسه با کنترل منفی کاهش معنی داری درد را نمایان نساختند(05/0<P).
نتیجه گیری: طی این پژوهش مشخص گشت که عصارهی باریجه فاقد اثر تسکینی بر درد احشایی میباشد. ولی لازم است تا مطالعات بیشتری بر روی اثر ضد دردی اجزاء آن صورت گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |