چکیده
زمینه و هدف: درد احشایی یک احساس ناخوشایند است که درمان آن با داروهای سنتتیک دارای عوارضی همچون وابستگی روانی، دیسکرازی خونی و غیره بوده و تجویز داروهای گیاهی رهیافت مناسبی برای کاهش این عوارض میباشد. باریجه از جمله گیاهان دارویی است که بر مبنای اطلاعات موجود در طب سنتی و برخی از پژوهشهای نوین علمی، اثرات درمانی مختلفی دارد که از جملهی آنها میتوان به خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گیاه مذکور اشاره نمود. هدف این پژوهش بررسی اثر تسکینی گیاه باریجه بر درد احشایی است.
روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 40 موش سوری نر نژاد N-MRI انجام گرفت( g4 ±36). موشها بهصورت تصادفی به گروههای کنترل، کنترل مثبت (فلونیکسین)، تیمار1، تیمار2 و تیمار3 تقسیمبندی شدند. گروههای کنترل و کنترل مثبت به ترتیب سرمفیزیولوژی و فلونیکسین (mg/kg2) و گروههای تیمار نیز به ترتیب دوزهای 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم از عصارهی باریجه را به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. 15دقیقه پس از هر تجویز، موشها برای القاء درد احشایی مورد تزریق اسید استیک 6/0 % (ml/kg10) قرار گرفته و اثرات ضددردی با شمارش تعداد رایتها طی 30 دقیقه تعیین گشت. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS و آنالیز واریانس یکطرفه و تست تکمیلی Tukey در سطح معنی داری 05/0P< مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند.
یافتهها: عصارههای باریجه با دوزهای 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم در مقایسه با کنترل منفی کاهش معنی داری درد را نمایان نساختند(05/0<P).
نتیجه گیری: طی این پژوهش مشخص گشت که عصارهی باریجه فاقد اثر تسکینی بر درد احشایی میباشد. ولی لازم است تا مطالعات بیشتری بر روی اثر ضد دردی اجزاء آن صورت گیرد.
| بازنشر اطلاعات | |
|
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |