زمینه و هدف: تداوم درد علاوه بر مشکلاتی همچون اختلال در روند بهبودی، خواب و کاهش کیفیت زندگی، در 60-30 درصد موارد، در افرادی که به دردهای مزمن مبتلا هستند، مشکلات روحی نظیر افسردگی را نیز ایجاد میکند. بنابراین شناخت موانع مدیریت درد حائز اهمیت است. هدف این پژوهش" مقایسه دیدگاه پزشکان و پرستاران در مورد موانع مدیریت درد در بیمارستانهای آموزشی شهرستان گناباد در سال1391 میباشد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی با شرکت 135 پزشک و پرستار به روش سرشماری در بیمارستانهای آموزشی شهرستان گناباد در سال1391 انجام شد. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که در دو بخش (ویژگیهای دموگرافیک و 44 سوال مربوط به موانع در چهار حیطه سازمان، پرستار، مددجو و پزشک) تنظیم شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS (نسخه 20) و آزمونهای آماری مجذور کای، آزمون تی مستقل و منویتنی در سطح معنیداری 05/ 0> P تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: شرکتکنندگان در مطالعه 7/63% زن،3/37% مرد، 3/79% متاهل، 7/80% پرستار، 6/12% پزشک و 3/79% کارشناس بودهاند. میانگین و انحراف معیار سنی شرکتکنندگان 3/7 ± 3/31 سال بود. نتایج نشان داد که شرکتکنندگان در مطالعه موانع مربوط به مددجو را به عنوان مهمترین مانع مدیریت درد میدانند.
نتیجهگیری: شناخت موانع مدیریت درد بر غلبه بر این موانع کمک نموده و از سویی ضروری است که بر اهمیت ارائه اطلاعات به بیماران به عنوان قسمتی از مدیریت کنترل درد تاکید گردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |