زمینه و هدف: معمولأ برای کنترل درد بعد از عمل بیمارانی که تحت جراحیهای شکمی قرار میگیرند از بلوک اپیدورال استفاده میشود. اما وقتی بلوک اپیدورال ممنوعیت داشته باشد، میتوان از روشهای بیدردی موضعی مختلفی در ترکیب با بیدردی سیستمیک بهره برد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر بلوک پاراورتبرال در بیمارانی است که تحت جراحیهای پایین شکم قرار میگیرند.
مواد و روشها : چهل بیماری که تحت جراحیهای پایین شکم قرار گرفتند بهطور تصادفی به دو گروه بیست نفره تقسیم شدند. در گروه اول بیماران تحت هدایت سونوگرافی بلوک تک تزریقه پاراورتبرال در هر طرف، با بوپیواکایین قرارگرفتند ولی برای گروه دوم هیچ بلوکی انجام نشد. سپس برای هر دو گروه پمپ بیدردی وریدی ( PCIA ) با ترکیب فنتانیل و پاراستامول تعبیه شد. نمره دیداری درد بیماران در ساعات اول، ششم و بیست و چهارم بعد از عمل، تعداد کل درخواست داروی مسکن در طی بیست وچهار ساعت بعد از عمل، مقدار کلی مسکن دریافتی و عوارض احتمالی ارزیابی شد .
یافتهها: نمره درد یکساعت بعد از بلوک در گروه اول به طرز معنیداری پایینتر بود(05/0> P ) اما نمره درد بلافاصله بعد از انجام بلوک (زمان صفر) و در ساعات 6 و 24 تفاوت معنیداری نداشت (05/0< P )، میزان مقدار یکجا و متعاقب آن میزان مقدار مصرفی داروهای مسکن در 24 ساعت بهطور معنیداری در گروه پاراورتبرال کمتر بود (05/0> P ) زمان اولین درخواست مسکن در گروه پاراورتبرال بهطور معناداری طولانیترشده بود(05/0> P ) .
نتیجهگیری: بلوک پاراورتبرال بهعنوان یک بلوک موثر و کمک کننده در بیدردی بعد از عمل بیمارانی میباشد که تحت جراحیهای ناحیه تحتانی شکم قرار گرفتهاند، و ما برطبق نتایجی که بهدست آوردیم بکار بردن این تکنیک را در دوره بعد از عمل جهت بیدردی توصیه میکنیم .بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |