Razaghizadeh F, Firouzi M. Investigating the effect of telemedicine on the management of chronic low back pain in women with regard to attitudes towards improving chronic pain: A narrative review study. JAP 2025; 15 (4) :11-30
URL:
http://jap.iums.ac.ir/article-1-5782-fa.html
رزاقی زاده فرزانه، فیروزی منیژه. بررسی اثر تلهمدیسین بر مدیریت کمردردهای مزمن در زنان با توجه به نگرش به بهبود دردهای مزمن: یک مطالعه مروری روایتی. بیهوشی و درد. 1403; 15 (4) :11-30
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5782-fa.html
1- دانشجوی دکتری روانشناسی سلامت، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mfiroozy@ut.ac.ir
چکیده: (148 مشاهده)
زمینه و هدف: تله مدیسین روشی ایدهآل برای ارائه خدمت به بیماران بوده و میتواند جایگزین موثری برای ویزیتهای حضوری شود. تلهمدیسین امکان دسترسی فوری به پزشکان و تیمهای درمانی و دریافت مراقبتهای بهداشتی را برای افراد آسیبدیده آسان نموده، موجب بهبود و ارتقاء راهکارها و تشخیص به موقع و درمان بیماران در شرایط حاد میگردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تلهمدیسین بر مدیریت کمردردهای مزمن در زنان با توجه به نگرش به بهبود دردهای مزمن بودهاست.
مواد و روشها: یک مطالعه مروری روایتی است. کلید واژههای "تلهمدیسین، مدیریت درد، کمردرد مزمن، نگرش به بهبود" در مقالات منتشر شده پایگاههای اطلاعاتی ملی (جهاددانشگاهی و سیویلیکا) و بینالمللی (PubMed و Sience Direct) در بازۀ زمانی 2015 تا 2024 مورد جستوجو قرار گرفتند. 46314 مقاله فارسی و انگلیسی بازیابی شدند و خلاصه مقالات منتشر شده بررسی شد و در چند مرحله موارد تکراری و غیر مرتبط از مطالعه حذف گردید. در نهایت 24مقاله نهایی برای بررسی جامع و استخراج دادهها انتخاب شدند.
یافتهها: افراد جوانتر، با تحصیلات دانشگاهی و مجرد تمایل بیشتری به استفاده از خدمات تلهمدیسین داشتند. از آنجاییکه توصیه مستقیم پزشک، همچنین دانش، نگرش و تجربه مثبت قبلی در استفاده از تلهمدیسین موثر بودهاست؛ لذا پزشکان نقش کلیدی در ترغیب افراد، به استفاده از تلهمدیسین و ایجاد اعتماد به سیستمهای پزشکی از راه دور دارند.
نتیجهگیری: بنابراین پیشنهاد میگردد با آموزش به مردم برای استفاده از سامانههای تلهمدیسین میتواند تمایل آنان را به دریافت خدمات مجازی بیشتر کرده و منجر به کاهش هزینههای بیمار و سیستم درمانی شد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مديريت درد مزمن دریافت: 1403/9/4 | پذیرش: 1403/9/30 | انتشار: 1403/12/10