دوره 14، شماره 3 - ( پائیز 1402 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 75-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: AR.ARAKU.REC.1401.014

mirzaei F, golpayegani M. The effect of stretching exercises on ankle pain and supination in women with plantar fasciitis. JAP 2023; 14 (3) :65-75
میرزائی فاطمه، گلپایگانی مسعود. تاثیر تمرینات کششی بر درد و سوپینیشن مچ پا در بانوان مبتلا به التهاب نیام کف پایی. بیهوشی و درد. 1402; 14 (3) :65-75

1- کارشناس ارشد، گروه علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران ، Fatemehmirzaei815@gmail.com
2- دانشیار،گروه فیزیولوژی و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
زمینه و هدف: التهاب غلاف کف پا، شایع ترین علت درد در قسمت تحتانی پاشنه می‌باشد و حدود %11 تا  %15 از کلیه علل درد پا که نیازمند درمان هستند را تشکیل می‌دهد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرینات کششی بر درد و سوپینسشن مچ پای  بانوان مبتلا به التهاب نیام کف پایی می باشد.
مواد و روش ها: 15 بیمار مبتلا به التهاب نیام کف پایی به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه، کنترل و  تجربی هر یک به تعداد 15 نفر قرار گرفتند. این مطالعه به صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون بوده و مداخلات تمرینی به مدت شش هفته تحت نظارت محقق انجام شد. از مقیاس بصری درد جهت ارزیابی درد و از آزمون برادی جهت ارزیابی نوع ساختار پا و میزان سوپینیشن مچ پااستفاده  شده است. برای بررسی نرمال بودن داده‌ها از آزمون شاپیرو-ویلک  وبرای بررسی تفاوت‌های درون‌گروهی  و‌ برون‌گروهی از آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل در نرم‌افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد ( 05/0 α).
ملاحظات اخلاقی: این مطالعه توسط کمیته اخلاق طرح های پژوهشی به تصویب رسیده است (کد اخلاق: IR.ARAKU.REC.1401.014)
یافته ها: نتایج نشان داد که . تمرینات کششی منجر به بهبود درد و میزان سوپینیشن مچ پا شده است(05/0>pهمچنین تفاوت بین گروهی در دو گروه تمرینات کششی و کنترل در هر دو متغیر درد و سوپینیشن مچ پا مشاهده شد (05/0 > p).
نتیجه گیری: یافته‌های تحقیق حاضر نشان داد که کاهش درد و بهبود میزان سوپینیشن مچ پای بانوان دارای التهاب نیام کف پایی در گروه تمرینات کششی نسبت به گروه کنترل معنادار بوده است، بنابراین می‌توان عنوان کرد که نتایج به دست آمده از این تحقیق تا حدود زیادی به اثرات مثبت  تمرینات کششی مورد استفاده مرتبط است. برای دست‌یابی به نتایج دقیق‌تر، در تحقیقات آینده باید به میزان ماندگاری تأثیر این تمرینات در بهبود بیماران مبتلا به التهاب نیام کف پایی پرداخته شود. با توجه به بهبودی متغیرهای اندازه‌گیری شده در گروه تمرینی پیشنهاد می‌شود که از این تمرینات در درمان بیماران مبتلا به التهاب نیام کف پایی در آینده استفاده شود.
دریافت: 1402/5/19 | پذیرش: 1402/7/20 | انتشار: 1402/9/10