دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1403 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 57-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ARAKMU.REC.1400.309

Jafari A, Golpayegani M. The effect of barre au sol and core stability exercises at home on kinesiophobia and postural control of women with chronic non-specific low back pain. JAP 2024; 15 (1) :45-57
جعفری عاطفه، گلپایگانی مسعود. اثر تمرینات باراوسل و تمرینات ثبات مرکزی در خانه بر ترس از حرکت و کنترل پاسچر زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی. بیهوشی و درد. 1403; 15 (1) :45-57

1- کارشناسی ارشد گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران ، Atefehjafariii74@gmail.com
2- دانشیار گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
چکیده

زمینه و هدف: کمردرد یکی از شایع ترین مشکلات اسکلتی-عضلانی است که پیامدهای بسیاری از جمله ترس از حرکت و ضعف در کنترل وضعیت بدن را ایجاد می‌کند. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تمرینات بارواسل و تمرینات ثبات مرکزی در خانه بر ترس از حرکت و کنترل پاسچر زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.
مواد و روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. در این مطالعه 36 زن مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی به طور تصادفی در سه گروه 12 نفره شامل تمرینات بارواسل، تمرینات ثبات مرکزی و کنترل تقسیم شدند. گروه‌های تجربی به مدت 8 هفته تمرینات مخصوص به خود را انجام دادند. ترس از حرکت با استفاده از مقیاس تمپا و کنترل پاسچر با استفاده از آزمون تعادل Y و سیستم نمره‌دهی خطای تعادل ارزیابی شد.
یافته‌ها: نتایج این تحقیق نشان داد که هر دو گروه تمرینات ثبات مرکزی و باراوسل به طور معناداری ترس از حرکت کمتر، خطای کمتر در آزمون سیستم نمره‌دهی خطای تعادل و عملکرد بهتری را در هر سه جهت آزمون تعادل Y نسبت به گروه کنترل در پس آزمون داشتند(05/0>P). اما در هیچ یک از متغیرهای تحقیق در پس آزمون بین دو گروه تمرین تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0<P).
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که می‌توان از هر دو نوع تمرینات ثبات مرکزی و تمرینات باراوسل برای بهبود ترس از حرکت، تعادل ایستا و پویا در زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی استفاده کرد.

چکیده

دریافت: 1402/3/3 | پذیرش: 1402/12/25 | انتشار: 1403/3/10