دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 60-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: Ir.uma.rec.1401.081

Shokrzadehsarebanlar M, Barghamadi M, Nosrati A, Pabarja A. Effects of ArchSupport insole on Impulse, Vertical LoadingRate and FreeMoment among handball players with pronated foot during jump and landing. JAP 2023; 14 (2) :50-60
شکرزاده ساربانلار مرتضی، برغمدی محسن، نصرتی علی، پابرجا علیرضا. اثر کفی ArchSupport بر ایمپالس، نرخ بارگذاری و گشتاور آزاد هنگام پرش - فرود هندبالیست های دارای پای پرونیت. بیهوشی و درد. 1402; 14 (2) :50-60

1- کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی، گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
2- استادیار بیومکانیک ورزشی، گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، Barghamadi@uma.ac.ir
3- دانشجوی دکترا فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
4- دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی، گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه فرهنگیان، گرگان، ایران
زمینه و هدف
هدف از انجام تحقیق بررسی اثر کفی Arch Support بر مقادیر ایمپالس، نرخ بارگذاری عمودی و گشتاور آزاد در هندبالیست­ های دارای پای پرونیت هنگام پرش و فرود شوت سه­ گام است.
روش بررسی
تحقیق حاضر از نوع نیمه‌تجربی و آزمایشگاهی بود. 10 نفر هندبالیست­ های دارای پای پرونیت و 10 نفر سالم (گروه کنترل) به ‌صورت دسترس انتخاب شدند آزمون به‌صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون در دو شرایط با و بدون استفاده از کفی Arch Support هنگام پرش و فرود انجام شد. جهت تحلیل آماری از آزمون آنالیز واریانس دوسویه (ANOVA) استفاده شد.
یافته­ ها
نتایج بین گروهی نشان داد نرخ بارگذاری عمودی (032/0=P)، ایمپالس (001/0>P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (013/0=P) در دو گروه کنترل و پای پرونیت طی پرش؛ همچنین نرخ بارگذاری عمودی (001/0=P)، ایمپالس (001/0>P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (049/0=P) در دو گروه کنترل و پای پرونیت طی فرود اختلاف معنی­ داری داشت. نتایج آزمون درون گروهی نشان داد که نرخ بارگذاری عمودی (001/0>P)، ایمپالس (002/0=P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (027/0=P) طی پرش و نرخ بارگذاری عمودی (001/0>P)، ایمپالس (001/0=P) و ماکسیمم گشتاور آزاد (043/0=P) طی فرود در گروه پای پرونیت در پس ­آزمون در مقایسه با پیش ­آزمون کاهش معنی ­داری داشت.
نتیجه­ گیری
استفاده از کفی  Arch Support می­تواند با کاهش مقادیر ایمپالس، نرخ بارگذاری عمودی و گشتاور آزاد  از آسیب‌های احتمالی بر اندام های تحتانی جلوگیری بکند.
کلمات کلیدی:
پای پرونیت، کفی Arch Support ، ایمپالس، نرخ بارگذاری عمودی، گشتاور آزاد