دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 125-116 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: (IR.UMA.REC.1401.026)

Piran Hamlabadi M, Jafarnezhadgero A, hosseinpour K. Comparison of the effect of polyurethan thermoplastics military boots mileage on lower limb muscle activities during running in people with and without back pain. JAP 2023; 14 (2) :116-125
پیران حمل آبادی میلاد، جعفرنژادگرو امیرعلی، حسین پور کیمیا. مقایسه اثر طول عمر پوتین عملیاتی رابر بر مولفه‌های الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی در طی دویدن در افراد با و بدون کمردرد. بیهوشی و درد. 1402; 14 (2) :116-125

1- دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، گروه مدیریت و بیومکانیک ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران ، miladpiran75@gmail.com
2- دانشیار بیومکانیک ورزشی، دانشگاه محقق اردبیلی، گروه مدیریت و بیومکانیک ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
3- دانشجوی کارشناسی علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
زمینه و هدف: مسافت پیموده شده در پوتین­های عملیاتی عامل مهمی است که ممکن است بر خطر آسیب دیدگی و یا تشدید آن در حین دویدن تأثیر بگذارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثر طول عمر پوتین عملیاتی رابر بر مولفه¬های الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی در طی دویدن در افراد با و بدون کمردرد بود.
روش بررسی: جامعه آماری پژوهش حاضر را مردان دارای کمردرد و سالم استان اردبیل تشکیل دادند. نمونه آماری به تعداد 30 نفر با دامنه سنی 25-20 سال به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب و در مطالعه حاضر شرکت کردند. نمونه­های آماری در دو گروه قرار گرفتند. تعداد 15 نفر در گروه کمردرد و گروه دوم که 15 نفر هستند به‌عنوان گروه کنترل (سالم) قرار گرفتند. آن­ها یک جفت چکمه نو و دست دوم دریافت کردند که از پلی اورتان ترموپلاستیک ساخته شده بودند. فعالیت‌ الکترومایوگرافی عضلات اندام تحتانی پای راست در حین دویدن ثبت شد. جهت تحلیل­های آماری از آنالیز واریانس دوسویه (Two-way ANOVA) در سطح معنی­داری 05/0 استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان می­دهد که اثر عامل نوع پوتین در فاز پاسخ بارگذاری در فعالیت عضله راست رانی (146/0 d= 037/0=P) و عضله سرینی میانی (242/0d= 006/0=P) در فاز هل دادن از نظر آماری دارای اختلاف معناری بودند. اثر تعاملی پوتین و گروه در فاز میانه اتکا در فعالیت عضله راست رانی  (16/0 d= 020/0=P) دارای اختلاف معناری بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که نوع پوتین مورد استفاده می­تواند در جذب شوک و ضربه در افراد دارای کمردرد موثر باشد از طرف دیگر استفاده از پوتین عملیاتی پلی اورتان ترموپلاستیک جدید برای نظامیان دارای کمردرد پیشنهاد می­گردد. یافته­ها ما نشان داد که تغییرات مشاهده شده در متغیرهای فعالیت عضلانی در چکمه­های دست دوم بارزتر است. به نظر می­رسد تعویض چکمه ها پس از پوشیدن شدید 6 ماهه، در افراد مناسب است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1402/1/14 | پذیرش: 1402/4/15 | انتشار: 1402/5/10