دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1402 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 47-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: SSRI.REC-2109-1231

Farivar N, Letafatkar A, Hadadnezhad M, Shojaedin S S. Effects of adding breathing exercises to the whole body water and land exercises on lumbopelvic pain, functional disability, SFMA scores during pregnancy.. JAP 2023; 14 (1) :36-47
فریور نیلوفر، لطافت کار امیر، حدادنژاد ملیحه، شجاع الدین سید صدر الدین. تاثیر اضافه کردن تمرینات تنفسی به تمرینات جامع در آب و خشکی بر درد ناحیه کمری-لگنی، ناتوانی عملکردی و امتیازات SFMA در زمان بارداری. بیهوشی و درد. 1402; 14 (1) :36-47

1- دانشجوی دکتری تخصصی آسیب‌شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، گروه بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، letafatkaramir@yahoo.com
3- دانشیار، گروه بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
زمینه و هدف
کمردرد یکی از اختلالات شایع در بین زنان باردار می باشد و نیازمند بررسی بیشتر و طراحی مداخلات اثر بخش می باشد. از این رو هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر اضافه کردن تمرینات تنفسی به تمرینات جامع در آب و خشکی بر درد، ناحیه کمری-لگنی، ناتوانی عملکردی و امتیازات SFMA در زمان باردار مبتلا به درد کمری-لگنی بود.
روش بررسی
تعداد 60 زن باردار مبتلا به درد کمری لگنی بصورت تصادفی به دو گروه تمرینات تنفسی با تمرین در خشکی (30 نفر) و تمرینات تنفسی با تمرین در آب (30 نفر) تقسیم شده و  به انجام 14 هفته تمرین پرداختند. متغیر های اندازه گیری شده شامل درد، ناتوانی عملکردی و امتیازات SFMA بوده که در پیش آزمون و پس آزمون مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
نتایج درون گروهی در متغییر های درد، ناتوانی عملکردی، و SFMA  نتایج معناداری را  پس از 8 هفته تمرین هر دو مداخله نشان داد (001/0P<). در ارتباط با نتایج بین گروهی تفاوت معناداری بین دو مداخله تمرینی در بهبود درد (91 /0p= )، ناتوانی عملکردی (77 /0p= ) و SFMA (53/0p= ) دیده نشد.
نتیجه گیری
اضافه کردن تمرینات تنفسی به تمرین در آب و خشکی می تواند باعث بهبود درد، عملکرد، و امتیازات SFMA در زنان بار دار دچار درد کمری-لگنی شود.
واژه های کلیدی: بارداری، درد کمری لگنی، تمرینات تنفسی، عملکرد

دریافت: 1401/8/30 | پذیرش: 1401/11/2 | انتشار: 1402/3/10