دوره 14، شماره 3 - ( پائیز 1402 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 16-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostami Amin M, Razaghi P. Using the Self-hypnosis Technique to Create Hypnotic Anesthesia in the Upper and Lower Jaws (Treatment Process Report). JAP 2023; 14 (3) :10-16
رستمی امین مهناز، رزاقی پرنیان. استفاده از تکنیک خود هیپنوتیزم برای ایجاد بی حسی هیپنوتیزمی در فک فوقانی و فک تحتانی ( گزارش فرآیند درمان ). بیهوشی و درد. 1402; 14 (3) :10-16

1- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی ، همدان، ایران ، mhnazrstmyamyn7@gmail.com
2- مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی، همدان ، ایران

چکیده
هدف این تحقیق ارائه یک گزارش درباره استفاده از تکنیک خود هیپنوتیزم جهت ایجاد بی حسی هیپنوتیزمی در نواحی فک فوقانی و فک تحتانی جهت مداخلات دندانپزشکی خود محقق بود. این محقق در سن 38 سالگی ، به علت پوسیدگی 3 دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده بود و با توجه به عکس رادیوگرافی نیازمند ترمیم کامپوزیت  3 سطحی در دندان 3 بالا سمت چپ ، ترمیم آمالگام 3 سطحی در دندان 6 بالا سمت چپ ، و ترمیم آمالگام 3 سطحی کلاس دو در دندان 6 پایین سمت راست بود. او 20 دقیقه قبل از تراش و پر کردن دندان ها ی مذکور با استفاده از تکنیک های تنفسی ، آرام سازی ، تصویرسازی ذهنی وارد خلسه هیپنوتیزمی عمیقی شد و از هیچ داروی بی حسی یا روش هترو هیپنوتیزم برای وی استفاده نشد. در مرحله گذاشتن وج در فضای بین دو دندان و همینطور حین عمل تراش و پر کردن دندان ها هیچ آثاری از درد در چهره و رفتار وی توسط دندانپزشک مشاهده نشد ، خود او هم هیچ دردی را احساس نکرد. از کلیه مراحل این تحقیق فیلمبرداری شد.
نتیجه گیری:  از این تکنیک به عنوان یک روش ایمن و بدون عوارض جانبی در دندانپزشکی به جای داروهای بی حسی مخصوصا برای گروهای پرخطر مانند افراد با فشار خون بالا ، زنان باردار و افراد با حساسیت دارویی می توان استفاده نمود.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1401/6/9 | پذیرش: 1402/5/4 | انتشار: 1402/9/10