دوره 13، شماره 3 - ( پائیز 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 43-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: با توجه به اینکه مطالعه حاضر از نوع مطالعات مروری است،

Amirizadeh F, Letafatkar A, Haddadnejad M. The Effect of Corrective Exercises on Pain, Function, Proprioception, and Muscle Activity in People with Glenohumeral Internal Rotation Deficit (GIRD). JAP 2022; 13 (3) :29-43
امیری زاده فاطمه، لطافت کار امیر، حدادنژاد ملیحه. تاثیر تمرینات اصلاحی بر درد، عملکرد، حس عمقی و فعالیت عضلانی در افراد دارای نقص چرخش داخلی شانه. بیهوشی و درد. 1401; 13 (3) :29-43

1- 1. دانشجوی دکتری، گروه بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزش، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران
2- 2. دانشیار، گروه بیومکانیک و اسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزش، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران ، letafatkaramir@yahoo.com
زمینه و هدف: نقص چرخش داخلی شانه به عنوان یکی از مهم‌ترین ریسک فاکتورها برای ورزشکاران پرتابی و بالای سر به شمار رفته و اثر نامطلوبی بر بیومکانیک مفصل گلنوهومرال در طی فعالیت‌های پرتابی و بالای سر دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی مروری مقالات انجام شده در زمینه بررسی تاثیر تمرینات اصلاحی بر درد، عملکرد، حس عمقی و فعالیت عضلانی در افراد دارای نقص چرخش داخلی شانه انجام شد.
مواد و روش‌ها: جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال‌ها در پایگاه‌های الکترونیکی معتبر داخلی و خارجی ازجمله، Sid، Magiran ،Noormags  Science direct،Google Scholar،PubMed، Trip Database، Scopus به عمل آمد. تعداد 444 مقاله مورد بررسی قرار گرفت که براساس معیارهای ورود و خروج 7 مقاله مورد قبول واقع شد، جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.
یافته‌ها: 2 مقاله به بررسی تاثیر تمرینات کششی، 2 مقاله به بررسی تاثیر تمرینات روتیتور کاف، 1 مقاله به بررسی تاثیر تمرینات پرتابی، 1 مقاله به بررسی تاثیر دستکاری فاشیال و در نهایت 1 مقاله به مقایسه اثرات کینزیوتیپ و کشش در افراد دارای نقص چرخش داخلی پرداخته بودند. در پایان بر اساس نتایج به دست آمده از بررسی مقالات، تمرینات اصلاحی در کاهش درد، بهبود عملکرد، حس عمقی و فعالیت عضلانی افراد دارای نقص چرخش داخلی شانه موثر بودند.
نتیجه‌گیری: به منظور بهبود فعالیت عضلانی، عملکرد، حس عمقی و کاهش درد در افراد دارای نقص چرخش داخلی شانه استفاده از تمرینات اصلاحی مناسب توصیه می شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/1/19 | پذیرش: 1401/3/9 | انتشار: 1401/8/10