دوره 13، شماره 3 - ( پائیز 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.ET.REC.1400.018

Sadat Hosseini E, Mosavi Sadati S K, Daneshjoo A. The effect of a Graston massage treatment session on pain and range of motion in patients with chronic low back pain. JAP 2022; 13 (3) :1-14
سادات حسینی احسان، موسوی ساداتی سیدکاظم، دانشجو عبدالرسول. تاثیر یک جلسه ماساژ از نوع گرستون بر درد و دامنه حرکتی در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن. بیهوشی و درد. 1401; 13 (3) :1-14

1- کارشناس ارشد رشته آسیب شناسی و حرکات اصلاحی – امدادگری، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استادیار رفتار حرکتی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، drmousavisadati@gmail.com
3- استادیار بیومکانیک آسیب شناسی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،
زمینه و هدف: کمر درد مزمن یک بیماری شایع در بین مردان می­باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر یک جلسه ماساژ گرستون بر درد و دامنه حرکتی ناحیه کمری و ران در مردان مبتلا به کمردرد مزمن انجام شد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع تجربی با طرح پیش ازمون –پس آزمون با گروه کنترل بود. شرکت کنندگان این تحقیق 56 نفر مرد مبتلا به کمردرد مزمن بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (28 نفر) و کنترل (28 نفر) گنجانده شدند. در این پژوهش درد با شاخص بصری VASو دامنه حرکتی با دستگاه شیب سنج به همراه برنامه اندورید تلفن هوشمند مورد ارزیابی قرار گرفتند. در شرکت کنندگان گروه تجربی، ماساژ با ابزار گرستون یک جلسه به مدت 20 دقیقه انجام شد. گروه کنترل در این مطالعه هیچ مداخله­ ای دریافت نکردند. به منظور آزمون فرضیات تحقیق در شرایط نرمال از تحلیل کوواریانس (بین گروهی) و تی همبسته (درون گروهی) استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد اعمال یک جلسه ماساژ گرستون بر درد ثابت، در حین حرکت و دامنه حرکتی مردان مبتلا به کمر درد مزمن موثر بوده است (05/0 ≥ P).
نتیجه­ گیری: باتوجه به تاثیر ماساژ گراستون بر کمر درد و دامنه حرکتی مفاصل، به مربیان و پزشکان ورزشی توصیه می­شود از این نوع مداخله در جهت پیشگیری از آسیب­ها و درمان استفاده کنند.
واژه‌های کلیدی: گرستون، درد، دامنه حرکتی، کمر درد مزمن
دریافت: 1400/12/4 | پذیرش: 1401/2/25 | انتشار: 1401/8/10