دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 45-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSRC.REC.1399.100

Naserpour H, Khaleghi Tazji M, Letafatkar A, Thomas A. The Comparison of Isokinetic Parameters of Hip and Knee Joint Muscles in Professional Soccer Players with Athletic Groin Pain and Healthy One: Implications for Sports Injuries Prevention. JAP 2022; 13 (2) :30-45
ناصرپور حمیدرضا، خالقی تازجی مهدی، لطافتکار امیر، توماس ابی. مقایسه پارامترهای ایزوکینتیکی عضلات مفاصل ران و زانو در فوتبالیست های حرفه‌ای مبتلا به درد قدامی کشاله ران و سالم: با رویکرد پیشگیری از آسیب. بیهوشی و درد. 1401; 13 (2) :30-45

1- دانشجوی دکترای بیومکانیک ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، Hamidreza.Naserpour@gmail.com
2- دانشیار، گروه بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- استادیار، گروه بیومکانیک و آسیب شناسی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
4- استادیار، دپارتمان فیزیولوژی کاربردی، سلامت و علوم کاربردی، دانشگاه کارولینای شمالی، شارلوت، کارولینای شمالی، ایالات متحده آمریکا
مواد و روش‌ها: 32 فوتبالیست (گروه کنترل 16 نفر و درد کشاله ران 16) حال حاضر لیگ یک و دو کشوری در این تحقیق شرکت کردند. از دینامومتر ایزوکینتیک با سرعت 90 درجه بر ثانیه برای اندازه‌گیری پارامترهای منتخب ایزوکینتیکی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که توان متوسط و نرخ توسعه گشتاور عضلانی به جز در گروه خم کننده‌های زانو در انقباض کانسنتریک به طور معناداری در گروه کنترل بیشتر از گروه مبتلا به درد بود. اوج نسبی گشتاور در گروه عضلانی نزدیک کننده‌های ران در انقباض کانسنتریک و گروه‌های خم و بازکننده ران و بازکننده‌های زانو در انقباض‌های کانستریک و اکسنتریک نیز به طور معناداری در گروه کنترل بیشتر از گروه مبتلا به درد بود. در گروه کنترل، گشتاور عضلانی گروه عضلانی بازکننده ران در انقباض کانسنتریک به طور معناداری در زوایای بالاتر فلکشن اتفاق می‌افتاد. زمان شتاب گیری گروه‌های عضلانی بازکننده‌های زانو در انقباض کانسنتریک و اکسنتریک و نزدیک کننده‌های ران در انقباض کانسنتریک گروه کنترل به طور معناداری کمتر از گروه مبتلا به درد بود.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که درد قدامی کشاله ران می‌تواند بر نیمرخ ایزوکینتیکی مفاصل ران و زانو تأثیرگذار باشد که این تغییرات در انقباض کانسنتریک مشهودتر بود. پیشنهاد می‌گردد که مربیان در مراحل انتهایی بازگشت ورزشکار به ورزش توجه ویژه‌ای به انقباضات کانسنتریکی داشته باشند.
دریافت: 1400/10/23 | پذیرش: 1400/12/11 | انتشار: 1401/5/10