دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 58-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Oroji A, Jafarnezhadgero A, Letafatkar A. The effect of movement pattern training on the range of motion of the knee joint in the frontal level in athletes with nonspecific chronic low back pain during sing-leg landing: A randomized clinical trial. JAP 2022; 13 (2) :46-58
اروجی افشین، جعفرنژادگرو امیرعلی، لطافت کار امیر. تاثیر تمرینات الگوی حرکتی بر روی دامنه حرکتی مفصل زانو در صفحه فرونتال در ورزشکاران با کمردرد مزمن غیراختصاصی حین فرود تک پا: یک کار آزمایی بالینی تصادفی. بیهوشی و درد. 1401; 13 (2) :46-58

1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه محقق اردبیلی ، amiralijafarnezhad@gmail.com
پیش‌زمینه و هدف: کمردرد به عنوان یکی از اختلالات اسکلتی عضلانی شایع در ورزشکاران به شمار می­رود هدف تحقیق حاضر تعیین تأثیر تمرینات الگوی حرکتی روی دامنه حرکتی مفصل زانو در صفحه فرونتال در ورزشکاران با کمردرد مزمن غیر اختصاصی  حین فرود تک پا بود.
مواد و روش‌ کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1397 در دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. ابتدا 30 مرد دارای عارضه کمردرد مزمن غیراختصاصی به صورت نمونه­گیری در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (15 نفر) و تجربی (15 نفر) تقسیم شدند. آزمون­ها به صورت پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفت. تمرینات الگوی حرکتی طی مدت زمان 6 هفته­ بر روی گروه تجربی اجرا شد. به منظور رعایت اخلاق در پژوهش، بعد از 6 هفته، تمرینات پی­گیری بر روی گروه کنترل نیز انجام شد. از آنالیزکوواریانس جهت تحلیل آماری داده­ها استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که تمرینات الگوی حرکتی منجر به کاهش دامنه حرکتی مفصل زانو در سطح فرونتال در بیماران دچار کمردرد مزمن غیر اختصاصی می­گردد (000/0=P، 94/3=d اندازه اثر بالا).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد تمرینات الگوی حرکتی تغییرات قابل توجهی در دامنه حرکتی مفصل زانو در سطح فرونتال به­وجود آورده است که می­تواند مورد توجه مطالعات آینده جهت کمک به مراقبت و پیش­گیری در بیماران مبتلا به کمردرد قرار بگیرد.
دریافت: 1400/9/20 | پذیرش: 1400/11/15 | انتشار: 1401/5/10