دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 53-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

alaee parapari S, letafatkar A, moradi B. the effect of resistance training on control of posture and gait ability in patients with multiple sclerosis: A narrative review. JAP 2022; 13 (1) :41-53
اعلائی پراپری سمانه، لطافت کار امیر، مرادی بهنام. بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی بر کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس: مقاله مروری روایی. بیهوشی و درد. 1401; 13 (1) :41-53

1- دانشجوی دکتری تخصصی آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه تهران، ایران
2- استادیار آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه خوارزمی، ایران
3- دانشجوی دکتری آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه خوارزمی، ایران ، b_moradi91@yahoo.com
زمینه و هدف: یکی از شایع­ترین بیماری­های تخریبی پیشرونده در سیستم اعصاب مرکزی، مولتیپل اسکلروزیس می­باشد. فرآیند التهابی آن، سبب بروز طیف وسیعی از محدودیت­ها از جمله کاهش کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن می­شود. لذا هدف از مطالعه مروری حاضر، بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی بر کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
روش بررسی: برای دستیابی به مقالات علمی سال­های 2000 تا 2021، جستجوی کلید واژگان مرتبط با پژوهش حاضر که شامل: تمرینات مقاومتی، تمرین درمانی، تعادل، پوسچر، راه رفتن، عملکرد و مولتیپل اسکلروزیس بود، از بانک­های اطلاعاتی نظیر PubMed ، Magiran ،IranDoc ، PEDro ،SPORTDiscus ، Google Scholar، Noormags، Trip Database، Institute for Scientific Information (ISI) و Scopus انجام گرفت. تمرینات مقاومتی بکار گرفته شده بر کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن این بیماران، مورد استفاده قرار گرفت. به منظور بررسی کیفیت مقالات از مقیاس PEDro استفاده گردید.
یافته­ها: در مجموع 253 مقاله یافت شد که پس از ارزیابی­های دقیق­تر و شرایط ورود و خروج مطالعه 13 مقاله در رابطه با موضوع پژوهش حاضر، که امتیاز کسب شده در مقیاس PEDro آنها، بیشتر از 5 بود مورد بررسی قرار گرفتند.  تفاوت­های زیادی در روش­شناسی، تعداد نمونه­ها، روش اجرا، نحوه بررسی متغیر­ها در تحقیقات مورد مطالعه وجود داشته که باید در بکارگیری تمرینات مقاومتی مورد توجه قرار گیرد.
نتیجه گیری: به نظر می­رسد اگر تمرینات مقاومتی همراه با رعایت دستورالعمل­های ورزشی ویژه بیماران مولتیپل اسکلروزیس باشد احتمالاً بتواند بر کنترل وضعیت بدنی و توانایی راه رفتن آنها اثر بخش باشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مديريت درد مزمن
دریافت: 1400/9/14 | پذیرش: 1400/10/10 | انتشار: 1401/2/10