دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1401 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 59-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hatami M, Ayatollahi V, Abbasi H. Malignant hyperthermia following rhinoplasty: a case report. JAP 2022; 13 (1) :54-59
حاتمی مریم، آیت اللهی ویدا، عباسی حمیدرضا. گزارش یک مورد هایپرترمی بدخیم به دنبال عمل جراحی رینوپلاستی. بیهوشی و درد. 1401; 13 (1) :54-59

1- دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، vaziribozorg.s@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
هایپرترمی بدخیم یا هایپرپیرکسی بدخیم  اختلال نادر و کشنده است. بیمار پسر 16 ساله کاندید جراحی رینوپلاستی و بدون سابقه بیماری و عمل جراحی قبلی ، تاریخچه فامیلی منفی و بدون سابقه مصرف دارو در اتاق عمل پذیرفته شد. نگهداری بیهوشی با O2 , NO2 ( 50%-50%)  و ایزوفلوران 1 MAC انجام شد. به تدریج از دقیقه 80  بعد از شروع عمل بیمار تاکی کارد گردید و SPO2 شروع به کاهش کرد و به 93 %رسید و ETCO2 افزایش پیدا کرد. در حالیکه همچنان تاکیکارد بود، درجه حرارت بیمار افزایش یافت و با ترمومتر تیمپانیک 38.5 درجه سانتی گراد بود. بلافاصله گاز ایزوفلوران قطع گردید. هایپرونتیلاسیون آغاز شد و دانترولن با دوز  2.5 mg/kg تجویز گردید و سرد کردن بیمار با انفوزیون سالین سرد و گاواژ یخ  وشستشوی مثانه با یخ و سرد کردن سطح بدن آغاز شد. در این حین ریتم بیمار به V.Tack تبدیل شد و سپس V.Fib و نهایتا ایست قلبی رخ داد  . احیا انجام شد. در دقیقه 110 مجدداً ریتم بیمار V.Tak  وV.fib شد و ایست قلبی رخ داد که مجدداً اقدامات احیا انجام شد. بعد از 10 دقیقه نبض برقرار شد و تجویز دوز مجدد 2 m/kg دانترولن انجام شد.بیمار به ICU انتقال یافت. حدود 6 ساعت بعد از ورود به ICU بیمار برادیکارد و ریتم آسیتول شد و CPR پاسخ نداد و بیمار فوت کرد. با توجه به نتایج مطالعه فوق مهمترین اقدام شک به بروز این سندرم در تشخیص اولیه و همچنین شروع فوری درمان بلافاصله پس از شروع علایم است.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/9/4 | پذیرش: 1400/10/12 | انتشار: 1401/2/10