دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 74-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 1400016

abbasi M, saberi H, taheri A. Presenting a Structural Model of Pain perception based on childhood trauma ,Early maladaptive schemas Mediated by Emotion Regulation in people with Chronic Pain. JAP 2022; 13 (2) :59-74
عباسی مونا، صابری هائیده، طاهری افسانه. ارائه الگوی ساختاری ادراک درد براساس تروما کودکی ،طرحواره های ناسازگار اولیه با میانجی‌گری تنظیم هیجان در افراد مبتلا به درد مزمن. بیهوشی و درد. 1401; 13 (2) :59-74

1- دانشگاه ازاد رودهن
2- دانشگاه ازاد رودهن ، h.saberi@riau.ac.ir
هدف:ارائه الگوی ساختاری ادراک درد بر اساس تروما کودکی ، طرحواره های ناسازگار اولیه با میانجی گری تنظیم هیجان در افراد مبتلا به درد مزمن بود.روش:روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و معادلات ساختاری بود.جامعه آماری شامل کلیه مراجعین به کلینیک های درد شهر تهران در سال 1399 بود که از این میان300 نفر(175 نفر زن و 125 نفر مرد)به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. این افرادبه پرسشنامه های تنظیم شناختی هیجانی گرانفسکی و کرایج (2006)،طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ(1991)،تروما کودکی برنستاین و مقیاس بصری سنجش دردپاسخ دادند.داده های پژوهش به روش معادلات ساختاری و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها نشان دادکه هر کدام از راهبردهای سازش یافته تنظیم هیجان و راهبردهای سازش نیافته تنظیم هیجان  در رابطه بین ادراک درد وتروما کودکی، طرحواره های ناسازگار اولیه مبتلایان به درد مزمن نقش میانجی ایفا میکنند. نتیجه:گرایش افراد به بهره گیری از راهبرهای مثبت یا منفی(سازش یافته و سازش نیافته) تنظیم شناختی هیجانی میتواند به عنوان یک عامل تعیین کننده در تا ثیرتروما کودکی ، طرحواره های ناسازگار بر میزان ادراک درددر مبتلایان به درد مزمن باشند.
دریافت: 1400/7/12 | پذیرش: 1400/12/20 | انتشار: 1401/5/10