دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 23-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IUMS.FMD.REC.1398.193

Mazaherinezhad A, Angoorani •, Moezy A, Nazari A, Mohseni M, Mousavi E. The effect of acupuncture with gold, steel and placebo needles on joint pain in knee osteoarthritis. JAP 2022; 12 (4) :16-23
مظاهری نژاد علی، انگورانی هومن، معزی آذر، نظری احمد، محسنی مسعود، موسوی الهام. مقایسه طب سوزنی با سوزن های طلا و استیل با پلاسبو بر میزان درد زانو در بیماران مبتلا به استئوآرتریت. بیهوشی و درد. 1400; 12 (4) :16-23

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، ellham.mousavi@gmail.com
مقدمه:استئوآرتریت زانو شایعترین  بیماری مفاصل سینوویال در انسان است که به درد مزمن، ‌ضعف عضلانی،  ناتوانی های شدید عملکردی و کاهش فعالیت های اجتماعی وکیفیت زندگی مبتلایان می انجامد. برای درمان آن روشهای متعددی بیان شده است .طب سوزنی یکی از آنها می باشد. تحریک نقاط طب سوزنی با روشهای گوناگون انجام میشودو از شایع ترین آنها  استفاده از سوزن می باشد .براساس مطالعات موجود  اثربخشی  سوزن طلا در درمان اوستئوارتریت زانو مورد بررسی قرار نگرفته است . در این پژوهش اثر طب سوزنی با سوزن های طلا ، استیل و پلاسبو در بهبود درد در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو مقایسه شده است.
روش اجرا : مواد و روش ها. در یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده ، 45 بیمار با استئوآرتریت درجه دو یا سه زانو مطابق معیارهای کلگرن لارنس وارد مطالعه شدند. نمره شدت در ابتدا مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماران به طور تصادفی در سه گروه طب سوزنی با سوزن طلا ، فولاد یا دارونما به مدت 10 جلسه در مدت 4 هفته تقسیم شدند. شرکت کنندگان به مدت 12 هفته پس از پایان جلسات درمانی پیگیری شدند. مطالعه به تایید کمیته اخلاق معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران باکد.1398.193 IR.IUMS.FMD.REC رسیده و با کد  IRCT20140907019073N3 در سامانه کارآزماییهای بالینی ثبت شده است.
یافته ها : در مقایسه بین سه گروه به طور معنی داری نتایج اسکور درد در دو گروه طب سوزنی طلا و طب سوزنی با سوزن استیل نسبت به گروه سوزن نما کمتر بوده است . ولی بین دو گروه سوزن طلا و سوزن استیل تفاوت معنادار نبوده است. این اختلاف بین گروهها در ارزیابی 4 و 12 هفته پس از پایان دوره درمان نیز همچنان باقی بود.
نتیجه گیری: طب سوزنی روش درمانی ایمن و موثر در کاهش درد در بیماران مبتلا به اوستئوارتریت زانو بوده ولی تفاوتی بین دو نوع سوزن استیل و طلا وجود  ندارد.
دریافت: 1400/5/14 | پذیرش: 1400/5/23 | انتشار: 1400/11/10