دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 97-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ARUMS.REC.1399.358

basharpoor S, taghizadeh hir S, fattah zadeh ardalani G. Comparison of Anxiety Sensitivity, Alexithymia and Sleep quality in Patients with Migraine and Normal people. JAP 2022; 12 (4) :87-97
بشرپور سجاد، تقی زاده هیر سارا، فتاح زاده اردلانی قاسم. مقایسه حساسیت اضطرابی، ناگویی هیجانی و کیفیت خواب در بیماران مبتلا به میگرن و افراد عادی. بیهوشی و درد. 1400; 12 (4) :87-97

1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی ، sara.taghizadeh1370@gmail.com
3- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
زمینه و هدف: میگرن به عنوان یکی از شایع­ترین انواع سردرد با شیوع بالا تاثیرات قابل توجهی بر شرایط زندگی فرد مبتلا می­گذارد .پژوهش حاضر با هدف مقایسه­ی حساسیت اضطرابی، ناگویی هیجانی و کیفیت خواب در بیماران مبتلا به میگرن و افراد عادی انجام گرفت.
مواد و روش­ها: پژوهش حاضر از نوع علّی- مقایسه­ای بود. جامعه­ی آماری پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به میگرن می­باشد که در سال 1399 به کلینیک نورولوژی شهر اردبیل مراجعه کرده­اند. به روش نمونه­گیری در دسترس تعداد 65 نفر بیمار مبتلا به میگرن و 65 نفر از افراد عادی انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از مقیاس تجدیدنظر شده­ حساسیت اضطرابی فلوید، گارفیلد و مارکز، مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو بگبی، پارکر و تیلور و فرم کوتاه کیفیت خواب سن پیترزبورگ جمع­آوری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از تحلیل واریانس چند­متغیری استفاده شد.
یافته­ها: نتایج پژوهش نشان داد بین افراد مبتلا به میگرن با افراد عادی در حساسیت اضطرابی، ناگویی هیجانی و کیفیت خواب تفاوت معنی­داری وجود دارد (05/0P<).
 نتیجه­گیری: بر اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر می­توان گفت افراد مبتلا به میگرن حساسیت اضطرابی و ناگویی هیجانی بالاتری نسبت به افراد عادی دارند. همچنین افراد مبتلا به میگرن نسبت به افراد عادی کیفیت خواب پایین­تری دارند. این یافته­ها لزوم توجه اساسی به ویژگی­های روان­شناختی دخیل در سردرد­های میگرنی توسط پزشکان و روان­درمانگران را در سطوح مختلف پیشگیری و درمان را آشکار می­سازد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/4/10 | پذیرش: 1400/6/7 | انتشار: 1400/11/10