دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 71-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

ghazi A, yosefian M, zandyan H, habibzadeh E. Comparison of the Effect of Intrathecal Bupivacaine with Intrathecal Ropivacaine on Hemodynamic of Patients under Elective Caesarean Section. JAP 2022; 12 (4) :60-71
قاضی احمد، یوسفیان مهزاد، زندیان حامد، حبیب زاده الهام. بررسی مقایسه ای تاثیر بوپیواکایین با روپیواکایین داخل نخاعی بر همودینامیک خانم های باردار کاندید سزارین الکتیو. بیهوشی و درد. 1400; 12 (4) :60-71

1- دانشگاه علوم پزکی اردبیل
2- دانشگاه علوم پزکی اردبیل ، dr_mahzad@yahoo.com
زمینه و هدف: مدیریت صحیح زایمان و انتخاب روش بیهوشی مناسب جهت انجام بی دردی وحفظ سلامت مادر و جنین طی عمل سزارین مساله ای بسیار مهم است. این مطالعه با هدف مقایسه اثر بی حسی نخاعی با بوپیواکایین و روپیواکایین بر پارامترهای همودینامیک خانمهای باردار تحت عمل سزارین انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور تصادفی بر روی 76 خانم باردار ترم در سنین 18 تا 40 سال با کلاس فیزیکی 1 و2 کاندید عمل سزارین انجام شد. بیماران در دو گروه 38 نفری تقسیم شدند. بی حسی نخاعی در گروه اول با 5/12 میلی گرم بوپیواکایین و در گروه دوم با 5/17 میلی گرم روپیواکایین انجام شد. پارامترهای همودینامیک، متغیرهای دموگرافیک و سایر متغیرهای مورد نیاز حین عمل ثبت و در چک لیستی وارد و داده ها با تستهای آماری تی تست، مجذور کای، آنووای تکراری در نرم افزار SPSS 19 آنالیز شدند.
یافته ها: ازنظرسن،کلاس ASA وعلت سزارین، بیماران دوگروه اختلاف آماری معنی داری نداشتند. SBP و زمان رسیدن به سطح بی حسی مناسب در بیماران بوپیواکایین و زمان کاهش سطح بی حسی، میزان بروز تهوع، استفراغ، افت فشارخون و استفاده از افدرین در بیماران گروه روپیواکایین بصورت معنی داری پایین بودند. میزان رضایت جراح از کیفیت بی حسی درگروه بوپیواکایین بیشتربود. از نظر HR،MAP ، میزان بروز برادیکاردی و لرز، بین بیماران دوگروه اختلاف معنی داری وجود نداشت.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که روپیواکایین داخل نخاعی باعث پایداری فشارخون در خانم های باردار تحت جراحی سزارین شده و زمان ریکاوری کوتاهتری نسبت به بوپیواکایین داخل نخاعی دارد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بیهوشی زنان
دریافت: 1400/2/3 | پذیرش: 1400/6/25 | انتشار: 1400/11/10