دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohseni M, Nikoubakht N. Economic Analysis of Regional Versus General Anesthesia for Hip Fracture Surgery. JAP 2021; 12 (2) :41-48
محسنی مسعود، نیکوبخت نسیم. آنالیز اقتصادی دو روش بیهوشی جنرال و بیحسی رژیونال در بیماران با شکستگی لگن. بیهوشی و درد. 1400; 12 (2) :41-48

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، masood.mohseni@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (1983 مشاهده)
زمینه:
هزینه درمان شکستگی مفصل ران بسیار زیاد است ، به ویژه در کشورهایی مانند ایران که پیر شدن جمعیت و منابع مالی محدود انتخاب روش بیهوشی برای جراحی شکستگی مفصل ران را برای متخصص بیهوشی سخت میکند. این مطالعه به صورت  گذشته نگر برای ارزیابی تأثیر بیهوشی منطقه ای(نورواگزیال) در مقابل بیهوشی عمومی بر طول مدت بستری در بیمارستان و هزینه بستری شدن در یک بیمارستان دانشگاهی در بین بیماران در طی 4 سال بررسی شد.
روش ها:
سوابق پزشکی 751 بیماربزرگسال را که تحت عمل جراحی گردن اینتر تروکانتریک  یا  شکستگی گردن فمور قرار گرفتند بین سال های 2008 تا 2012 در بیمارستان اموزشی درمانی حضرت رسول اکرم واقع در تهران ، ایران.بررسی کردیم. اطلاعات مربوط به روزهای اقامت در بیمارستان و کل هزینه های بستری و همچنین مشخصات جمعیتی بیماران بر اساس نوع بیهوشی مورد بررسی قرار گرفت. منابع  پایگاه داده  های الکترونیکی بیمارستان بود.
یافته ها:
بیهوشی نورواکزیال در بیماران با جراحی شکستگی اینترتروکانتریک با بستری کمتر در بیمارستان و هزینه های کمتر همراه بود.البته این مزیت ها در بیهوشی نورواگزیال نسبت به بیهوشی عمومی در بیماران با شکستگی گردن ران از نظر آماری معنی دار نبود.
نتیجه گیری:
بیهوشی نورواگزیال به منظور کنترل دقیق درد بعد از عمل ممکن است دوره بستری شدن را کاهش دهد وهزینه های درمان شکستگی مفصل ران را خصوصاً در مورد بیمارانی که دچار شکستگی اینترتروکانتریک هستند ، ببیشتر کاهش دهد
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1400/1/9 | پذیرش: 1400/1/31 | انتشار: 1400/5/10