دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 103-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.KHU.REC.1398.034

Aghakeshizadeh F, Letafatkar A. Comparison of the effects of external instruction exercises in combination with hip-knee strengthening on gait kinematics in patients with patellofemoral pain syndrome: a randomized clinical trial.. JAP 2021; 12 (2) :92-103
آقاکشی زاده فاطمه، لطافتکار امیر. مقایسه تاثیرات دستورالعمل های تمرکز خارجی در ترکیب با تقویت ران- زانو بر کینماتیک راه رفتن بیماران مبتلا به سندرم درد پاتلوفمورال: کارآزمایی بالینی تصادفی شده.. بیهوشی و درد. 1400; 12 (2) :92-103

1- دانشگاه خوارزمی ، fatemeaghakeshii@gmail.com
2- دانشگاه خوارزمی
زمینه و هدف: سندرم درد پاتلوفمورال یکی از شایع ترین اختلالات اسکلتی عضلانی می باشد و با عوامل بیومکانیکی اندام تحتانی مرتبط می باشد. هدف مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر تمرینات تقویتی ران و زانو به همراه دستورالعمل تمرکز خارجی بر کینماتیک افراد دارای سندرم پاتلوفمورال می باشد.
مواد و روش ها: 50 مرد و زن مبتلا به سندرم پاتلوفمورال (18 تا 45 سال) در این تحقیق شرکت کردند. افراد در دو گروه تجربی(25 n=) و کنترل(25 n=) تقسیم شدند. ارزیابی کینماتیک راه رفتن افراد به وسیله دوربین فیلمبرداری به صورت دو بعدی صورت گرفت. سپس افراد در گروه کنترل تمرینات تقویتی ران و زانو و در گروه تجربی تمرینات تقویتی ران و زانو به همراه تمرکز خارجی را به مدت شش هفته انجام دادند. آزمونهای آماری تی وابسته و مستقل جهت تجزیه و تحلیل آماری استفاده شد.
یافته ها: نتایج آزمون های آماری نشان داد که افزودن دستورالعمل تمرکز خارجی بر تمرینات تقویتی ران و زانو بر کینماتیک اندام تحتانی افراد دارای سندرم پاتلوفمورال تاثیر داشته و به طور معناداری باعث بهبود کینماتیک اندام تحتانی شده است (05/0p≤ ).
نتیجه گیری: به نظر می رسد تمرینات تقویتی ران و زانو به همراه تمرکز خارجی در بهبود کینماتیک افراد موثرتر از تمریناتی می باشد،که صرفا بر تقویت عضلات ران و زانو تمرکز دارند.
دریافت: 1399/5/27 | پذیرش: 1400/1/27 | انتشار: 1400/5/10