دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 113-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daneshjoo, Raeisi S. The Effect of Kinesio Tapping and Neuromuscular Exercises on Balance, Function and Pain in Basketball players with Ankle Instability. JAP 2020; 11 (3) :98-113
دانشجو عبدالرسول، رئسی سودابه. اثر کینزیوتیپ و تمرینات عصبی عضلانی بر تعادل، عملکرد ومیزان درد بسکتبالیست‌های با عارضه بی‌ثباتی مچ پا. بیهوشی و درد. 1399; 11 (3) :98-113

1- استادیار بیومکانیک و حرکات اصلاحی،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Phdanesh@yahoo.com
2- کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مقدمه و اهداف: هدف از این تحقیق تبیین اثر کینزیوتیپ همزمان با تمرینات عصبی عضلانی بر تعادل، عملکرد ومیزان درد بسکتبالیست‌های با عارضه بی‌ثباتی مچ پا مچ پا بود.
مواد و روش‌ها: جامعه آماری این تحقیق کلیه بسکتبالیست‌های زن با دامنه سنی ۲۲ تا ۳۰ سال شهر پاکدشت بودند. نمونه آماری تعداد 30 نفر که به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس و هدفمند بر اساس معیارهای پژوهش و ابتلا به بی‌ثباتی مزمن مچ پا انتخاب شدند و سپس به‌صورت تصادفی ساده در دو گروه (15 نفر گروه تجربی و 15 نفر گروه کنترل) تقسیم شدند. سپس، از کلیه آزمودنی‌ها پیش‌آزمون تعادل ایستا و پویا، عملکرد سه پرش تک‌پا، هشت لاتین، عملکرد پرش جانبی و شدت درد توسط آزمون‌ها و پرسشنامه معتبر استاندارد، گرفته شد. آزمودنی‌های گروه تجربی به مدت هشت هفته به تمرینات منتخب عصبی - عضلانی همراه با کینزیوتیپ پرداختند. آزمودنی‌های گروه کنترل، فعالیت خاص و مشخصی نداشتند. درنهایت، از کلیه آزمودنی‌ها پس‌آزمون گرفته شد و داده‌های به‌دست‌آمده توسط آزمون‌های آماری نظیر شاپیرو- ویلک و مانکوا با نرمافزار spss نسخه ۲۰ در سطح 05/0=α تجزیه ‌و تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌های این تحقیق نشان داد که هشت هفته تمرینات عصبی - عضلانی به همراه کینزیوتیپ بر متغیرهای تعادل ایستا و پویا، عملکرد سه پرش تک‌ پا، عملکرد پرش جانبی، آزمون هشت لاتین و درد بسکتبالیست‌های مبتلا به بی‌ثباتی مزمن مچ پا تأثیر مثبت و معنی‌داری دارد (00۲/0=P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق، توصیه می‌شود که ورزشکاران دچار این عارضه به ‌ویژه بسکتبالیست‌های دارای بی‌ثباتی مزمن مچ پا از تمرینات عصبی- عضلانی به همراه کینزیوتیپ های ورزشی هم در هنگام فعالیت‌های ورزشی طول تمرین و مسابقات و همچنین در پروتکل درمانی و توان‌بخشی خود استفاده نمایند.
دریافت: 1399/1/26 | پذیرش: 1399/6/1 | انتشار: 1399/6/10