yazdanfar M, Manshaee G, ghamarani A. The effectiveness of treatment based on the model of emotional
regulation strategies on pain anxiety in patients with arthritic
rheumatoid disease. JAP 2020; 11 (3) :43-56
URL:
http://jap.iums.ac.ir/article-1-5512-fa.html
یزدانفر مهناز، منشئی غلامرضا، قمرانی امیر. اثربخشی درمان مبتنی بر مدل راهبردهای تنظیم هیجانی بر اضطراب درد در بیماران مبتلا به بیماری آرتریتروماتوئید. بیهوشی و درد. 1399; 11 (3) :43-56
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5512-fa.html
1- ، smanshaee@yahoo.com
چکیده: (1977 مشاهده)
زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن و ناتوان کننده است، که علائم عمده آن مفصلی بوده و شامل خشکی صبحگاهی، تورم مفاصل مبتلا و در نهایت تغییر شکل مفاصل است و با برخی از متغیرهای روانشناختی همراه می شود. بنابراین، هدف پژوهش حاضر اثربخشی درمان مبتنی بر مدل راهبردهای تنظیم هیجانی بر اضطراب درد در بیماران مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید بود.
مواد و روشها: پژوهش حاضر از نوع پژوهش های نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بیماران مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید که به بیمارستان امام خمینی شهر تهران و مطب های خصوصی متخصصان روماتولوژی شهر تهران در سال 96-95 مراجعه کردند، تشکیل دادند. جامعه آماری 1800 نفر بود. حجم نمونه شامل 40 بیمار از بیماران مبتلا به بیماری آرتریت روماتوئید بودند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه آزمایش (20 نفر) و کنترل (20 نفر) تقسیم شدند، ابزار پژوهش شامل مقیاس اضطراب درد بود که شرکت کنندگان در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری تکمیل نمودند، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر مدل راهبردهای تنظیم هیجانی در کاهش اضطراب درد بیماران مؤثر بود.
نتیجه گیری: بکارگیری درمان های روان شناختی می تواند به کاهش اضطراب درد بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید کمک کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مديريت درد مزمن دریافت: 1399/1/15 | پذیرش: 1399/4/6 | انتشار: 1399/6/10