دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 27-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.FALA.REC.1399.011

Jabalameli S, Banaeian A. Prediction of Pain Symptoms based on Meta-Cognitive Beliefs in Women with Migraine in Isfahan City. JAP 2020; 11 (3) :14-27
جبل عاملی شیدا، بنائیان امینه. پیش بینی شاخص های درد بر اساس باورهای فراشناختی در زنان مبتلا به میگرن در شهر اصفهان. بیهوشی و درد. 1399; 11 (3) :14-27

1- گروه روانشناسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران ، sh.jabalameli@yahoo.com
2- گروه روانشناسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر پیش‌بینی شاخص‌های درد بر اساس باورهای فراشناختی در زنان مبتلا به میگرن در شهر اصفهان بود.
مواد و روش ها: طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنانی بودند که در نیمه دوم سال 1397 به درمانگاه مغز و اعصاب بیمارستان خورشید شهر اصفهان مراجعه کرده و بر اساس نظر متخصص مغز و اعصاب، تشخیص میگرن دریافت نموده بودند. برای انجام این پژوهش، تعداد 100 نفر از طریق روش نمونه گیری هدفمند و براساس معیارهای ورود و خروج انتخاب و از آنها خواسته شد نسبت به تکمیل مقیاس شاخص های سردرد و پرسشنامه باورهای فراشناختی ولز-30(MCQ-30) اقدام نمایند. در نهایت داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS-23 و روش­های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام) مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که خرده مقیاس های باورهای فراشناختی شامل باورهای مثبت درباره نگرانی، باورهای منفی درباره کنترل ناپذیری و خطر افکار، باورهای منفی درباره نیاز به کنترل افکار و خودآگاهی شناختی به ترتیب با ضرایب بتای ‏537/0، 565/0، 602/0 و 518/0، پیش بینی کننده معنادار علائم سردرد در زنان مبتلا به میگرن بودند‏(01/0>‏P).
نتیجه گیری: بنابراین می توان با ارائه مداخلات و آموزش های به موقع و مناسب در راستای تقویت باورهای فراشناختی مثبت و کاهش باورهای فراشناختی منفی در افراد مبتلا به میگرن، میزان این سردردها را کاهش داد.

دریافت: 1398/4/10 | پذیرش: 1399/2/25 | انتشار: 1399/6/10