دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 74-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yadegaripour M, Hadadnezhad M, Abbasi A, Eftekhari F. The study of relationship between core stability and back discomfort and muscle activity during laptop work in the sitting position . JAP 2019; 10 (2) :62-74
یادگاری پور محمد، حدادنژاد ملیحه، عباسی علی، افتخاری فرشته. بررسی ارتباط ثبات مرکزی با ناراحتی و فعالیت الکترومیوگرافی عضلات کمر حین کار با لپ تاپ در وضعیت نشسته . بیهوشی و درد. 1398; 10 (2) :62-74

1- دانشگاه خوارزمی تهران
2- دانشگاه خوارزمی تهران ، m.hadadnezhad@khu.ac.ir
3- دانشگاه شیراز
چکیده:   (2074 مشاهده)
 زمینــه و هــدف:  کمــردرد یکــی از شــایع ترین اختــلالات اســکلتی عضلانــی منجــر بــه ناتوانــی در سراســر جهــان اســت. در مطالعــات مختلفــی ارتبــاط ناراحتــی و درد کمــر بــا نشســتن طولانــی مــدت نشــان داده شــده اســت. از طرفــی نیــز از ضعــف ثبــات مرکــزی بــه عنــوان یکــی از عوامــل مرتبــط بــا کمــردرد نــام بــرده شــده اســت. بنابرایــن هــدف از انجــام ایــن مطالعــه، بررســی ارتبــاط ثبــات مرکــزی بــا ناراحتــی و فعالیــت عضــلات کمــر حیــن کار بــا لــپ تــاپ در وضعیــت نشســته بــود. مــواد و روش هــا:  بیســت دانشــجوی مــرد، کار بــا لــپ تــاپ (دو تکلیــف کار بــا مــوس و تایــپ کــردن) را در وضعیــت نشســته پشــت میــز  دقیقــه ابتــدا و انتهایــی هــر تکلیــف ثبــت 2 انجــام دادنــد. فعالیــت الکترومیوگرافــی عضــلات کمــر بــه همــراه پوســچر ســتون فقــرات کمــری در شــد. همچنیــن بعــد از پایــان هــر تکلیــف، شــرکت کنندگان میــزان ناراحتــی کمــر خــود را اعــلام کردنــد. ثبــات مرکــزی نیــز بــا اســتفاده از  (شــامل آزمون هــای فلکســور، اکستنســور و پــل پهلــوی راســت و چــپ) اندازه گیــری شــد. از آزمــون همبســتگی پیرســون McGill آزمون هــای                               و آزمــون همبســتگی جزئــی بــرای بررســی همبســتگی بیــن متغیرهــا اســتفاده شــد. ) و r=-/57 وP =0/013 بالایــی بیــن ثبــات مرکــزی و ســطح فعالیــت عضــلات ارکتــور اســپاینای کمــری( ً یافته هــا: همبســتگی منفــی و تقریبــا .)r=0/08 و P =0/748) وجــود داشــت امــا بیــن ناراحتــی و ثبــات مرکــزی همبســتگی مشــاهده نشــد(r=-/50 وP =0/034مولتیفیــدوس چــپ ( نتیجــه گیــری: بــه نظــر می رســد کــه ثبــات مرکــزی عاملــی تأثیرگــذار بــر الگــوی فعالیــت عضــلات کمــر در حیــن نشســتن باشــد. امــا تأییــد ایــن مســئله مســتلزم انجــام تحقیقــات بیشــتری در ایــن زمینــه اســت. توصیــه می شــود کــه در طراحــی مداخــلات پیشــگیری از کمــردرد بــرای افــرادی کــه زمــان زیــادی از شــبانه روز را در وضعیــت نشســته بــه ســر می برنــد، عامــل ثبــات مرکــزی مــورد توجــه قــرار داده شــود.
دریافت: 1397/10/22 | پذیرش: 1398/1/28 | انتشار: 1398/4/24