دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahmadnezhad L, yalfani A. The relationship between pain and functional disability with local and global selected trunk muscles activity and comparison the activity of these muscles between men and women with non-specific chronic low back pain . JAP 2019; 10 (2) :1-11
احمدنژاد لیلا، یلفانی علی. رابطه میزان درد و ناتوانی عملکردی با فعالیت عضلات منتخب سطحی و عمقی ناحیه تنه و مقایسه فعالیت این عضلات بین مردان و زنان ورزشکار مبتلا . بیهوشی و درد. 1398; 10 (2) :1-11

1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه بوعلی سینا ، Ali_Yalfani@yahoo.com
 زمینــه و هــدف: درد ناحیــه پایینــی ســتون فقــرات ( کمــردرد) از شــیوع بــالا و قابــل توجهــی درکلیــه جوامــع برخــوردار اســت؛ بــه نحــوی کــه اکثر مــردم در طــول زندگــی خــود حداقــل یکبــار کمــردرد را تجربــه می کننــد. چنانچــه تشــخیص قطعــی کمــردرد بــه وســیله متدودهــای اخیــر کــه توســط رادیولــوژی ایجــاد می شــود، قابــل تشــخیص نباشــد، بــه عنــوان کمــردرد مزمــن طبقه بنــدی می شــود. هــدف از مطالعــه حاضــر بــه تعییــن رابطــه درد و ناتوانــی عملکــردی بــا میــزان فعالیــت عضــات تنــه و مقایســه فعالیــت ایــن عضــات در بیــن زنــان و مــردان می  پــردازد. مـرد) مبتـا بـه کمردرد مزمـن غیر اختصاصی بـه منظور شـرکت در تحقیق 22 زن، 25 نفـر از ورزشـکاران رشـته های قدرتـی ( 47 مـواد و روش هـا: انتخـاب شـدند. از الکترومیوگرافـی سـطحی عضـات جهـت ثبـت فعالیت عضـات مولتی فیـدوس، ارکتور اسـپاین، ترنسـورس آبدومینـوس و رکتوس  جهت سـنجش درد و از پرسشـنامه اوسوسـتری جهت سـنجش ناتوانی عملکردی اسـتفاده گردید. به منظور vasآبدومینوس اسـتفاده شـد. از مقیاس  و از روش همبسـتگی پیرسـون جهـت تعیـن رابطـه درد و ناتوانـی عملکـردی با میـزان فعالیت spss نـرم افـزار 20 تجزیـه و تحلیـل داده هـا از نسـخه  در نظر گرفته شـد. 0.05 مسـتقل جهـت مقایسـه فعالیـت این عضـات در بین زنان و مردان اسـتفاده گردید و سـطح معنـاداری t عضـات و از آزمـون یافته هــا: نتایــج ضریــب همبســتگی پیرســون نشــان داد کــه بیــن فعالیــت عضــات لــوکال تنــه بــا میــزان درد و ناتوانــی عملکــردی همبســتگی معکــوس و معنــاداری وجــود داشــته و همچنیــن در میــزان فعالیــت عضــات منتخــب لــوکال و گلوبــال تنــه بیــن زنــان و مــردان مبتــا بــه کمــردرد .)p<0.05مزمــن اختــاف معنــاداری وجــود نــدارد. ( نتیجه گیــری: نتایــج ایــن مطالعــه نشــان داد کــه در افــراد مبتــا بــه کمــردرد مزمــن فعالیــت عضــات لــوکال کمتــر می شــود و در نتیجــه درد و ناتوانــی عملکــردی ایــن افــراد افزایــش می یابــد و ایــن حالــت منجــر بــه بــی ثباتــی ســتون فقــرات می شــود در نتیجــه در توانبخشــی بایســتی تقویــت عضــات لــوکال بایســتی انجــام شــود.
دریافت: 1397/8/27 | پذیرش: 1397/11/25 | انتشار: 1398/4/24