دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 41-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

khanzadeh R, mahdavinejad R, baghery ghuzhdi M, borhani A. Effect of one session of suspension exercises on characteristic of intervertebral disc and pain in office staff with chronic pain caused by lumbar herniated disc. JAP 2019; 10 (2) :30-41
خان زاده رضا، مهدوی نژاد رضا، باقری قوژدی محمد، برهانی علی. تأثیر یک جلسه تمرینات معلق بر ویژگی های ساختاری دیسک بین مهره ای و میزان درد در کارکنان اداری مبتلا به درد مزمن ناشی از فتق دیسک کمری. بیهوشی و درد. 1398; 10 (2) :30-41

1- دانشجوی دکتری گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان، اصفهان ایران
2- ، re.mahdavinezhad@gmail.com
 زمینــه و هــدف: هــدف از پژوهــش حاضــر بررســی تأثیــر یــک جلســه تمرینــات معلــق بــا اســتفاده از ابــزار طراحــی شــده بــر روی درد و ویژگی هــای ســاختاری دیســک های بیــن مهــره ای ناحیــه کمــری بــود. مــواد و روش هــا: مطالعــه حاضــر بــه صــورت شــبه تجربــی یــک گروهــی بــه صــورت پیــش و پــس آزمــون انجــام شــد کــه آزمودنی هــای آن  تشــکیل دادنــد. پــس از ارزیابــی میــزان درد بــا L5-S1 وL4-L5 مــرد مبتــلا بــه درد مزمــن ناشــی از فتــق دیســک کمــری در نواحــی 12را  30 اســتفاده از مقیــاس بصــری درد و تعییــن ویژگی هــای ســاختاری دیســک بــا اســتفاده از تصویــر بــرداری ام آر آی آزمودنی هــا بــه مــدت دقیقــه بــه انجــام تمرینــات معلــق بــا اســتفاده از صندلــی طراحــی شــده پرداختنــد و بلافاصلــه پــس از آن میــزان درد و شــاخص فتــق دیســک ) اســتفاده گردیــد. p 0/05 همبســته و ویلکاکســون در ســطح معنــی داری ( t مجــددا ارزیابــی شــد. جهــت تجزیــه و تحلیــل داده هــا از آزمون هــای یافته هــا: نتایــج حاکــی از تغییــرات معنــادار درد در مراحــل پیــش و پــس آزمــون بودنــد کــه کاهــش درد بیمــاران در پــس آزمــون بــه خوبــی مشــهود اســت و در رابطــه بــا ویژگی هــای ســاختاری دیســک های بیــن مهــره ای علی رغــم دیــده شــدن تغییــرات محســوس در میانگیــن اطلاعــات کســب شــده نتایــج آمــاری حاکــی از عــدم تغییــر معنــادار در پیــش و پس آزمــون بودنــد. نتیجه گیــری: بــا توجــه بــه اثــرات مفیــد اســتفاده از ابــزار ســاخته شــده در رابطــه بــا کاهــش درد و در نتیجــه کاهــش اســتفاده از داروهــای مســکن و ضــد التهــاب می تــوان روش نامبــرده را روشــی زود بــازده بــرای مراحــل اولیــه درمــان دردهــای ریشــه ای در نظرگرفــت.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1397/8/26 | پذیرش: 1397/12/12 | انتشار: 1398/4/24