دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 35-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

mooghali M, Allahyary E. The effect of patient positions, Sound production and neck rewind on Mallampati grading and classification to predict difficult mask ventilation in patients . JAP 2019; 10 (1) :22-35
ذنوبی زهرا، موغلی مریم، اللهیاری الهه، کارگر دولت آبادی اسماعیل. بررسی تأثیر پوزیشن بیمار، تولید صدا و عقب بردن گردن بر درجه بندی مالامپاتی به منظور پیش بینی دشواری تهویه با ماسک در بیماران. بیهوشی و درد. 1398; 10 (1) :22-35

1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
2- دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، narges_b22@yahoo.com
 مقدمه: دشواری تهویه با ماسک از شایع ترین علل عواقب وخیم تنفسی در حیطه بیهوشی هست. هــدف و زمینــه: بررســی تأثیــر پوزیشــن بیمــار، تولیــد صــدا و عقــب بــردن گــردن بــر درجه بنــدی مالامپاتــی بــه منظــور پیش بینــی دشــواری تهویــه بــا ماســک در بیمــاران مــواد و روش هــا: ایــن پژوهــش از نــوع آینــده نگــر بــود. جامعــه ی آمــاری ایــن پژوهــش کلیــه بیمــاران کاندیــد جراحــی بیمارســتان های آموزشــی  ســال بودنــد و بــه 65 تــا 16 نفــر از بیمــاران کاندیــد جراحــی کــه دارای محــدوده ســنی 500علــوم پزشــکی شــیراز بــود. حجــم نمونــه تعــداد بیمارســتان فقیهــی شــهر شــیراز مراجعــه کرده انــد وارد مطالعــه شــدند. میــزان توافــق نتایــج آزمــون مالامپاتــی در حــالات مختلــف بــا اســتفاده از  بررســی شــد. Agreement kappaتســت یافته هــا: مثبــت کاذب و منفــی کاذب در وضعیــت نشســته بــا آه کشــیدن بــدون عقــب بــردن گــردن در پیش بینــی تهویــه بــا ماســک کمتــر از مابقــی حالت هــا می باشــد. دقــت در در وضعیــت نشســته بــا آه کشــیدن بــدون عقــب بــردن گــردن در پیش بینــی تهویــه بــا ماســک بیشــتر از ســایر حالت هاســت. حساســیت در وضعیــت نشســته بــا آه کشــیدن بــدون عقــب بــردن گــردن در پیش بینــی تهویــه بــا ماســک بیشــتر از ســایر حالت هاســت. لــذا پوزیشــن وضعیــت نشســته بــا آه کشــیدن بــدون عقــب بــردن گــردن بهتریــن پوزیشــن بــرای پیش بینــی تهویــه بــا ماســک بــود. نتیجه گیــری: مالامپاتــی در پوزیشــن وضعیــت نشســته بــا آه کشــیدن بــدون عقــب بــردن گــردن بیشــترین ارزش را در پیش بینــی دشــواری تهویــه با ماســک دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اداره راه هوایی
دریافت: 1397/8/19 | پذیرش: 1397/9/25 | انتشار: 1398/2/25