دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1398 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 84-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hadadnezhad M, Yar Ahmadi Y, Abbasi A. The effects of sensorimotor training on proprioception and anticipatory postural adjustment of some trunk Muscle of subject with non-specific chronic low back pain . JAP 2019; 10 (1) :72-84
حدادنژاد ملیحه، یاراحمدی یوسف، عباسی علی. بررسی تاثیر تمرینات سنسوری موتور بر حس عمقی و تطابق پوسچرال پیش بین برخی عضلات ناحیه تنه مبتلایان به کمردرد مزمن غیر اختصاصی . بیهوشی و درد. 1398; 10 (1) :72-84

1- دانشگاه خوارزمی ، m.hadadnezhad@yahoo.com
2- دانشگاه خوارزمی
 زمینــه و هــدف: هــدف از انجــام ایــن تحقیــق بررســی تاثیــر تمرینــات سنســوری موتــور بــر حــس عمقــی و تطابــق پوســچرال پیــش بیــن برخــی عضــلات ناحیــه تنــه مبتلایــان بــه کمــردرد مزمــن غیــر اختصاصــی می باشــد.  نفــر از افــراد مبتــلا 24 پــس آزمــون بــا گــروه کنتــرل بــود. – مــواد و روش هــا: مطالعــه حاضــر از نــوع نیمــه تجربــی بــا طــرح پیــش آزمــون  ،173/00±2/95، قــد: 44/83±1/52نفــر، میانگیــن ســن:12بــه کمــردرد مزمــن غیــر اختصاصــی بــه صــورت تصادفــی بــه دو گــروه کنتــرل ( ) تقســیم شــدند. گــروه تجربــی 75/50±4/12، وزن: 172/66±3/93، قــد: 46/25±1/91 نفــر، میانگیــن ســن:12) و تجربــی (77/50±3/55وزن:  دقیقــه در هــر جلســه دریافــت کردند.بــرای انــدازه گیــری 45تمرینــات سنســوری موتــور را بــه مــدت هشــت هفتــه، ســه جلســه در هــر هفتــه و میــزان حــس عمقــی از گونیامتــر و تغییــرات تطابــق پوســچرال پیــش بیــن، زمــان شــروع فعالیــت عضــلات عرضــی شــکم/مورب داخلــی، مــورب خارجــی و ارکتــور اســپاین نســبت بــه تکلیــف فلکشــن بــازو بــا اســتفاده از الکترومایوگرافــی ســطحی اســتفاده شــد. داده هــا بــا اســتفاده از تحلیــل                               .)α>0/05 واریانــس انــدازه گیری هــای مکــرر مــورد تجریــه و تحلیــل قــرار گرفتنــد ( پــس آزمــون گــروه تجربــی در میــزان حــس عمقــی و تطابــق پوســچرال پیــش بیــن – یافته هــا: نتایــج نشــان داد کــه بیننمــرات پیــش آزمــون )تفــاوت معنــاداری وجــود داشــت p=0/001) و ارکتــور اســپاین (p=0/001)، مــورب خارجــی (p=0/001 عضــلات عرضــی شــکم/ مــورب داخلــی( در حالــی کــه در گــروه کنتــرل تفاوتمعنــی دار مشــاهده نشــد. نتیجــه گیــری: تمرینــات سنســوری موتــور بــه بیمــاران توانایــی یادگیــری تنظیــم عضــلات را می دهــد و در نتیجــه باعــث بهبــود عملکــرد عضــلات می شــود. بنابرایــن بــه نظــر می رســد تمرینــات سنســوری موتــور مداخلــه موثــری در برنامــه توانبخشــی بیمــاران کمــردرد باشــد.
دریافت: 1397/7/27 | پذیرش: 1397/10/26 | انتشار: 1398/2/25