دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 73-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

Manshaee G, Haji Mohammad Kazemi S, Ghamarani A. Prediction Model of Quality of Life Promotion on the Basis of Emotion Expression, Spiritual Intelligence and Pain acceptance in Female Patients with Fibromyalgia . JAP 2018; 9 (2) :60-73
منشئی غلامرضا، حاجی محمد کاظمی شهرزاد، قمرانی امیر. مدل پیش بینی ارتقاء کیفیت زندگی بر اساس ابراز هیجان و هوش معنوی با واسطه گری پذیرش درد در زنان مبتلا به بیماری فیبرومیالژی. بیهوشی و درد. 1397; 9 (2) :60-73

1- دانشگاه آزاد خوراسگان ، smanshaee@yahoo.com
2- دانشگاه اصفهان
 زمینــه و هــدف: هــدف پژوهــش حاضــر، پیش بینــی ارتقــاء کیفیــت زندگــی در زنــان مبتــا بــه بیمــاری فیبرومیالژیــا بــر اســاس ابــراز هیجــان و هــوش معنــوی بــا واســطه گری پذیــرش درد بــه صــورت یــک مــدل بــود. بیمــار زن مبتــا بــه 300 مــواد و روش هــا: پژوهــش حاضــر توصیفــی از نــوع همبســتگی اســت. از روش نمونه گیــری در دســترس، بــرای انتخــاب فیبرومیالژیــا، از جامعــه آمــاری پژوهــش شــامل زنــان مبتــا بــه بیمــاری فیبرومیالژیــا مراجعــه کننــده بــه مطب هــای خصوصی شــهر شــیراز اســتفاده  درد مزمــن، پرسشــنامه ابرازگــری هیجان و مقیــاس هوش AMOSشــد. ابزارهــای پژوهــش شــامل پرسشــنامه کیفیــت زندگــی، پرسشــنامه پذیــرش معنــوی کینــگ بودنــد. داده هــا بــا کمــک نــرم افــزار و بــا روش مدل یابــی معــادلات ســاختاری تحلیــل شــد. یافته هــا: نتایــج تاثیــر متغیــر ابــراز هیجــان بــر پذیــرش درد، ابــراز هیجــان بــر ارتقــاء کیفیــت زندگــی، هــوش معنــوی بــر ارتقــاء کیفیــت زندگــی و پذیــرش درد بــر ارتقــاء کیفیــت زندگــی را مــورد تاییــد قــرار داد. امــا تاثیــر متغیــر هــوش معنــوی بــر پذیــرش مــورد تاییــد قــرار نگرفــت.                                                                                                                         نتیجــه گیــری: ابــراز هیجــان، هــوش معنــوی و پذیــرش درد بــر ارتقــاء کیفیــت زندگــی زنــان مبتــا بــه فیبرومیالژیــا نقــش دارد و لــزوم توجــه بــه درمان هایــی بــر اســاس ایــن متغیرحائــز اهمیــت اســت.
دریافت: 1396/11/28 | پذیرش: 1397/3/21 | انتشار: 1397/9/20