دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 31-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Investing the effectiveness of adding 5% dextrose water to bupivacaine in the blockade of the brachial plexus in hand and forearm surgeries. JAP 2016; 7 (1) :23-31
فیض حمیدرضا، ایمانی فرناد، رحیم زاده پوپک، انتظاری سعید، آینه هوش سعید. بررسی اثر بخشی افزودن دکستروز واتر 5% به بوپیواکائین در بلوک شبکه بازویی جهت اعمال جراحی دست و ساعد. بیهوشی و درد. 1395; 7 (1) :23-31

1- دانشگاه ایران
2- دانشگاه ایران ، saeed.ainehoosh@gmail.com

زمینه و هدف: یکی از معایب بلوک آگزیلاری، فاصله زمانی طولانی بین انجام بلوک و شروع بی حسی مورد نیاز جهت انجام جراحی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر بخشی افزودن دکستروز واتر 5% به بوپیواکائین در بلوک شبکه بازویی تحت گاید محرک عصبی و سونوگرافی جهت اعمال جراحی دست و ساعد می باشد. روش بررسی: در مجموع 60 بیمار کاندید بلوک آگزیلاری وارد مطالعه شدند. در هر دو گروه برای ایجاد بیحسی از بوپیواکائین 5/0% استفاده شد و به عنوان حلال در گروه اول از نرمال سالین 9/0% و در گروه دوم از دکستروز واتر 5% استفاده گردید. بلوک حسی و حرکتی پس از تزریق بی حس کننده موضعی طی 30 دقیقه اول هر 5 دقیقه یکبار و طی 30 دقیقه دوم هر 10 دقیقه و سپس هر 15 دقیقه یکبار مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: مدت زمان بلوک شبکه آگزیلاری در روش دکستروز واتر 5% بهمراه بوپیواکائین با روش نرمال سالین بهمراه بوپیواکائین فقط در بلوک حسی در عصب مدیان تفاوت آماری داشته (03/0p=) و در مابقی عصبها در مدت زمان بلوک حسی و حرکتی بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری مشاهده نگردید. نتیجه گیری: در مطالعه حاضر، دکستروز واتر 5% به غیر از بلوک حسی عصب مدیان، در بلوک دیگر اعصاب اختلاف قابل توجهی با نرمال سالین نداشت.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیهوشی رژیونال
دریافت: 1394/2/25 | پذیرش: 1395/10/10 | انتشار: 1395/10/10