دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 15-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karbasy S H, Derakhshan P, Vejdan S A K, Hossein Zadeh Maleki M, khzaie T. Comparison the effect of intercostal nerve block added infusion of intravenous morphine with infusion of intravenous morphine lonely for pain control after open cholecystectomy. JAP 2015; 6 (1) :8-15
کرباسی سید حسن، درخشان پویا، وجدان سید امیر کاظم، حسین زاده ملکی محمود، خزایی طاهره. مقایسه بی دردی بلوک بین دنده ای به همراه تزریق مداوم مورفین وریدی با تزریق مداوم مورفین وریدی به تنهایی در کاهش درد بعد از عمل در جراحی کله سیستکتومی باز. بیهوشی و درد. 1394; 6 (1) :8-15

1- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
2- دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، pooyaderakh@yahoo.com
چکیده:
 زمینه و هدف: عمل جراحی کله سیستکتومی باز عوارض بسیاری از جمله عوارض تنفسی و پاسخ‌های استرسی به‌علت درد بعد از عمل دارد. هدف ما از این مطالعه مقایسه دو روش بی دردی پس از عمل با بلوک بین دنده‌ای به‌همراه تزریق مداوم مورفین وریدی با تزریق مداوم مورفین وریدی به‌تنهایی برای کنترل درد بعد از عمل بود. مواد و رو ش‌ها: در این مطالعه 100 بیمار کاندید کله سیستکتومی با برش کوخر وارد شدند. بیماران به‌صورت تصادفی در دو گروه 50 نفره تقسیم شدند. که در گروه مداخله، بلوک بین دنده‌ای با بوپی واکایین 25/0 میلی‌گرم به ازای هر کلیوگرم وزن بیمار که به غلظت 25/0% رسانده شد بود در انتهای عمل جراحی در فضاهای بین دنده‌ای شش تا ده انجام شد وسپس انفوزیون مورفین به‌مقدار 5/0 میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم وزن بیمار که در 100 میلی‌لیتر نرمال سالین رقیق شده بود با سرعت 5 میلی‌لیتر در ساعت شروع شد و در گروه کنترل نیز انفوزیون مورفین با دوز 5/0 میلی‌گرم به‌ازای هر کیلو گرم وزن بیمارکه در 100 میلی‌لیتر نرمال سالین رقیق شده بود با سرعت 5 میلی‌لیتر در ساعت آغاز شد. وقتی بیماران به ریکاوری منتقل شدند شدت درد با توجه به پاسخ بیماران در دقیقه 30 و سپس ساعت‌های 6 و 12 و 18 و24 بعد از عمل توسط معیار ارزیابی درد با خط کشی که از صفر تا صد میلی‌متر داشت سنجیده شد و در فرم مخصوص آن ثبت گردید. یافته‌ها: در این مطالعه متوجه شدیم بیماران در گروه بلوک بین درد کمتری در زمان-های دقیقه 30 و ساعت‌های 6 و 12 و 18 در مقایسه با گروه کنترل داشتند ولی شدت درد در ساعت 24 تفاوت معنی‌داری در دو گروه نداشت. نتیجه‌گیری: بلوک بین دنده‌ای به‌همراه تزریق مداوم مورفین وریدی در کنترل درد پس از جراحی کله سیستکتومی باز موثرتر از تزریق مداوم داخل وریدی مورفین به‌تنهایی است. واژ ه‌های کلیدی: بلوک بین دنده‌ای، درد، مورفین، کله سیستکتومی باز.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1393/9/30 | پذیرش: 1393/10/27 | انتشار: 1394/1/7