دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 32-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mokaram-dori M, Rezaei Hosein Abadi M K. Femoral nerve block by nerve stimulator with or without ultrasonography guide for post operative pain management of isolated femoral shaft fracture. JAP 2016; 6 (4) :26-32
مکرم دری مهرداد، رضایی حسین آبادی محمد کاظم. مقایسه بی دردی بعد از عمل جراحی شکستگی ایزوله فمور پس از بلوک عصب فمورال به کمک دستگاه محرک عصب با و بدون راهنمای سونوگرافی. بیهوشی و درد. 1394; 6 (4) :26-32

1- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان،بیمارستان علی ابن ابیطالب،بخش بیهوشی ، mokaramme@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی زاهدان،بیمارستان علی ابن ابیطالب،بخش بیهوشی

چکیده:

زمینه و هدف: این تحقیق جهت تعیین میزان تاثیر مثبت اولتراسونوگرافی بر شروع و طول مدت اثر بی­دردی بعد از جراحی شکستگی تنه فمور انجام شده­است

مواد و روش­ها: این مطالعه در سال 1393-1392 به­صورت کارآزمایی بالینی روی 48 بیمار با شکستگی تنه فمور که کاندید تعبیه پلاک بودند انجام شد. بیماران به دو گروه  24 نفره تقسیم شدند. یافته­ها با استفاده از نرم­افزار آماری 16 spss و آزمون تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقادیر(05/0 P <) معنی­دار تلقی شد.

یافته­ها: زمان شروع اثر در روش دستگاه محرک عصب و اولتراسونوگرافی هم­زمان­، سریع­تر از بیمارانی بود که به­روش دستگاه محرک عصب به­تنهایی تحت بلوک عصب فمورال قرار گرفتند­. طول مدت بی­دردی در روش دستگاه محرک عصب و اولتراسونوگرافی هم­زمان بیشتر از بیمارانی بود که به­روش دستگاه محرک عصب به­تنهایی تحت بلوک عصب فمورال قرار گرفتند .

نتیجه­گیری: هدایت سوزن تحت اولتراسونوگرافی برای بلوک عصب فمورال با میزان بالاتری از موفقیت بلوک عصبی، زمان شروع اثر سریع­تر، و طول مدت بی­دردی طولانی­تر همراه است.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1393/9/16 | پذیرش: 1394/5/19 | انتشار: 1394/10/6