دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 18-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tork M B. The relationship between lumbar lordosis and range of motion with non-specific low back pain. JAP 2014; 5 (1) :9-18
ترک محمد بیات. ارتباط میان دامنه حرکتی و انحنای لوردوتیک ستون فقرات در ناحیه کمری با کمردردهای غیراختصاصی. بیهوشی و درد. 1393; 5 (1) :9-18

دانشکده علوم انسانی، دانشگاه هرمزگان ، bayat@hormozgan.ac.ir

زمینه و هدف: کمردردهای غیراختصاصی ارتباطی مستقیم با کیفیت سطح زندگی، روزهای از کار افتادگی و هزینه­های مربوط به درمان دارند. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط میان دامنه حرکتی و انحنای لوردوتیک ستون فقرات در ناحیه کمری با کمردردهای غیراختصاصی بود.

روش بررسی: 50 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه خوارزمی تهران با میانگین سنی 24 سال، وزنی75.72 کیلوگرم، قدی 180.5 سانتی­متر و شاخص توده بدنی (22.33)، بر اساس شدت درد کمر به سه دسته کمردرد خفیف، کمردرد متوسط و کمردرد شدید تقسیم بندی شدند و در این مطالعه شرکت کردند. میزان درد آزمودنی ها با استفاده از پرسشنامه ناتوانی و درد اسوستری و برای برخی از ویژگی­های آنتروپومتریکی از دستگاه بادی کامپوزیشن آنالایزر و از وسایل آنتروپومتریکی برای اندازه­گیری مشخصات ناحیه ستون فقرات کمری و اندام تحتانی از قبیل طول اندام تحتانی و اندازه پهنای لگن، و برای ارزیابی دامنه حرکتی کمر و زاویه گودی کمر آزمودنی ها، از دستگاه اسپاینال موس استفاده شد.

یافته­ها: نتایج آزمون­های آماری نشان داد که بین ویژگی­های فردی و آنتروپومتری آزمودنی­ها با میزان درد کمر رابطه معنی­داری وجود ندارد ( p<0.05 ). با استناد به اندازه­گیری­های مربوط به میزان لوردوز کمری و دامنه حرکتی کمری، بین متغیر زاویه لوردوز کمری و میزان درد رابطه معنی­داری وجود ندارد ( p>0.05 ). از طرفی دیگر مشاهده گردید که بین متغیر دامنه حرکتی کمر و میزان درد همبستگی منفی معنی­داری وجود دارد ( p<0.05 ).

نتیجه­گیری: با توجه به یافته­های تحقیق، به نظر می­رسد که کاهش دامنه حرکتی ورزشکاران در ناحیه کمری، خطر ابتلا به کمردرد را افزایش می­دهد.

دریافت: 1392/12/23 | پذیرش: 1392/12/23 | انتشار: 1392/12/23