دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 40-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Emami S A, Ganji M, Espahbodi E. The analgesic effect of adding lidocaine to irrigation solution in patients undergoing knee arthroscopy. JAP 2014; 4 (4) :35-40
امامی سید علی، گنجی مسعود، اسپهبدی ابراهیم. بررسی‌تاثیر افزودن لیدوکایین به محلول شستشوی آرتروسکوپی در میزان بی دردی حین عمل بیمارانی که جهت آرتروسکوپی تشخیصی تحت بلوک داخل مفصلی زانو قرار می‌گیرند. بیهوشی و درد. 1392; 4 (4) :35-40

1- دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشگاه علوم پزشکی تهران ، eespahbodi@yahoo.com

زمینه و هد ف: تعیین تاثیر افزودن لیدوکایین به محلول شستشوی آرتروسکوپی در میزان بی‌دردی حین عمل در بیمارانی که جهت آرتروسکوپی تشخیصی تحت بلوک داخل مفصلی زانو قرار می‌گیرند .

مواد و روش‌ه ا: جامعه پژوهش این کارآزمایی بالینی دوسوکور را بیماران کاندید آرتروسکوپی تشخیصی زانو تشکیل می‌دادند . بیماران به شکل کاملا تصادفی به دو گروه 41 نفری کنترل و لیدوکایین تقسیم شدند . در گروه کنترل محلول شستشوی آرتروسکوپی شامل نرمال سالین فاقد هرگونه ماده بی­حسی موضعی و در گروه درمان 5/0میلی گرم در میلی‌لیتر لیدوکایین به محلول شستشو اضافه شد. اندازه‌گیری درد حین عمل، ‌میزان مخدر تجویزی حین عمل، ‌میزان مخدر تجویزی تا 6 ساعت پس از عمل ، میزان رضایت جراح و بیمار از روش آنستزی مورد بررسی قرار گرفت .

یافته‌ها: میانگین نمرات آنالوگ بصری درد و نیاز به مسکن حین و پس از آرتروسکوپی در گروه لیدوکایین به میزان معنی‌داری نسبت به گروه کنترل کمتر بود .

نتیجه‌گیری: ­ افزودن لیدوکایین به محلول شستشو در آرتروسکوپی زانو می‌تواند کنترل درد بهتری برای بیمار به همراه داشته باشد.

متن کامل [PDF 270 kb]   (2063 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت درد حاد
دریافت: 1392/12/14 | پذیرش: 1392/12/14 | انتشار: 1392/12/14