دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1392 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 27-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahoori A, Hassani E, Motarjemizadeh G, Mojtahedi S. The Effect of Intravenous Lidocaine on Postoperative Pain, Sedation and Nausea & Vomiting after Strabismus Surgery. JAP 2014; 4 (4) :22-27
ماهوری علیرضا، حسنی ابراهیم، مترجمی‌زاده قادر، مجتهدی شهرزاد. تاثیر لیدوکائین وریدی بر درد، آرامش و تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی استرابیسم. بیهوشی و درد. 1392; 4 (4) :22-27

1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، ehassani87@gmail.com

زمینه و هدف : اثرات ضد درد لیدوکایین وریدی در بعضی از مطالعات نشان داده شده است. بلوک‌کننده‌های کانال سدیم نیز به‌صورت داخل وریدی برای درمان دردهای نوروپاتیک مورد قبول واقع شده‌اند. هدف ما از این مطالعه بررسی اثرات ضددردی، ضد تهوع و استفراغ و آرامبخشی تزریق لیدوکایین در جراحی استرابیسم می‌باشد.

مواد و روش‌ها : در یک کارآزمایی بالینی آینده‌نگر چهل بیمار کاندید عمل جراحی استرابیسم مورد مطالعه قرار گرفتند. بیست کودک در انتهای عمل جراحی و قبل از خارج کردن لوله تراشه، لیدوکایین 5/1 میلی‌گرم برکیلوگرم داخل وریدی و گروه شاهد هم حجم آن سالین­نرمال دریافت نمودند. درد بعد از عمل، نیاز به پتیدین، تهوع و استفراغ بعد از عمل و آرامش بیماران در ریکاوری بررسی شد.

یافته‌ها: بیماران دریافت‌کننده لیدوکایین درد کمتر و میزان نیاز به پتیدین کمتری در طی اقامت در ریکاوری داشتند. هم­چنین در بیماران گروه لیدوکایین شیوع تهوع و استفراغ کمتر بود و این بیماران آرامش بیشتری داشتند.

نتیجه‌گیری: لیدوکایین داخل وریدی فعالیت ضد‌دردی، و ضد‌تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی استرابیسم داشت.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مراقبتهاي پس از بيهوشي
دریافت: 1392/12/14 | پذیرش: 1392/12/14 | انتشار: 1392/12/14