دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 39-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

yasrebinia S, Sheikhzadeh D. Comparison of airway complications following deep and awake extubation in children under general anesthesia: a systematic review and meta-analysis. JAP 2023; 13 (4) :29-39
یثربی نیا ساناز، شیخ زاده داریوش. مقایسه عوارض راه هوایی به دنبال دو روش اکستوباسیون عمیق و بیدار در کودکان تحت بیهوشی عمومی: یک مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز. بیهوشی و درد. 1401; 13 (4) :29-39

1- فوق تخصص نوزادان، گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- استادیار بیهوشی، گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، mkhanbabayi@yahoo.com
مقدمه: با توجه به اینکه عوارض اکستوباسیون در اطفال بسیار بیشتر و خطرناک تر از بزرگسالان می باشد و داده های جامع و کافی که بتوان بر اساس مطالعات انجام شده به آن استناد نمود، در دست نیست مطالعه حاضر با هدف  مقایسه عوارض راه هوایی به دنبال دو روش اکستوباسیون عمیق و بیدار در کودکان تحت بیهوشی عمومی انجام شد.
روش کار: این مطالعه مروری سیتماتیک و متاآنالیز که بر اساس بیانیه PRISMA در طی سال 1401 انجام شد با جستجوی کلیدواژه های اکستوباسیون، عمیق، بیدار، بیهوشی، اطفال و عوارض در پایگاه های داده ای  MEDLINE، EMBASE، KoreaMed، ثبت مرکزی کارآزمایی‌های کنترل‌شده کاکرین، CINAH،Scopus  و Web of Science برای جستجوی مقالات انگلیسی و SID و Magiran برای جستجوی مقالات فارسی انجام شد و نتایج کلی گزارش شدند.
نتایج: 11 کارآزمایی تصادفی شده با 1245 شرکت کننده در این مطالعه ارزیابی شدند، خطر عوارض کلی راه هوایی در گروه اکستوباسیون عمیق کمتر از گروه اکستوباسیون بیدار بود (56/0=OR- 96/0-33/0: CI95%-04/0=P)؛ همچنین سطح ناهمگنی مقالات در حد متوسطی قرار داشت( 75%=I2 ).
نتیجه گیری: اکتوباسیون عمیق منجر به بروز کمتر عوارض راه هوایی در کودکان تحت بیهوشی عمومی می شود.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیهوشی اطفال
دریافت: 1401/5/25 | پذیرش: 1401/6/28 | انتشار: 1401/11/10