دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 47-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ARAKMU.REC.1397. 66

Alvani E, Golpayegani M, Shahrjerdi S, barkhori Mahny S. The effect of selected corrective exercises on athletes sciatic nerve pain. JAP 2023; 13 (4) :40-47
الوانی احسان، گلپایگانی مسعود، شهرجردی شهناز، برخوری مهنی سجاد. تاثیر تمرینات منتخب اصلاحی بر درد عصب سیاتیک ورزشکاران. بیهوشی و درد. 1401; 13 (4) :40-47

1- دانشجوی دکتری حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی ، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، ehsanalvani90@gmail.com
2- دانشیارگروه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، ایران
3- کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اراک، ایران
چکیده مقدمه: درد سیاتیک، یکی از هزینه برترین اختلالات برای جامعه از نظر کیفیت زندگی و ناتوانی است. هدف این پژوهش تاثیر تمرینات منتخب اصلاحی بر درد عصب سیاتیک ورزشکاران است. مواد و روش ها: جامعه آماری این تحقیق را دانشجویان ورزشکار دانشگاه اراک با سابقه درد سیاتیک و دارای پرونده پزشکی به تعداد 30 نفر تشکیل دادند. افراد شرکت کننده در این تحقیق از بین دانشجویان مبتلا به درد سیاتیک انتخاب شدند که از طرف متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تایید و شرایط ورود به تحقیق را دارا بودند. و آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه کنترل(15 نفر) و تجربی(15 نفر) قرار گرفتند. افراد مبتلا به درد سیاتیک در دامنه سنی 18-30 سال بودند. یافته ها : بر اساس نتایچ آزمون t مشخص شد که تمرینات اصلاحی منتخب منجر به کاهش شدت درد سیاتیک در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل شد (p<0/05). نتیجه گیری: باتوجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که تمرینات اصلاحی منتخب منجر به کاهش شدت درد در ورزشکاران مبتلا به درد سیاتیک می شود و از تمرینات اصلاحی می توان به عنوان یک پروتکل ساده و در دسترس برای درمان این درد استفاده کرد.
دریافت: 1401/5/24 | پذیرش: 1401/6/28 | انتشار: 1401/11/10