دوره 13، شماره 3 - ( پائیز 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 58-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami Z, Letafatkar A, Hosseinzadeh M, Sharafodin-Shirazi F. Effect of exercise on pain, lumbar lordosis angle and movement control in participants with non-specific chronic low back pain: a narrative review. JAP 2022; 13 (3) :44-58
غلامی زهره، لطافت کار امیر، حسین زاده مهدی، شرف الدین شیرازی فاطمه. بررسی تاثیر تمرین بر درد، زاویه لوردوز کمر و کنترل حرکت در افراد مبتلا به کمردرد مزمن: مقاله مروری روایی. بیهوشی و درد. 1401; 13 (3) :44-58

1- گروه بیومکانیک آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- گروه بیومکانیک آسیب شناسی ورزشی، دانشگاه خوارزمی، تهران،ایران ، letafatkaramir@yahoo.com
3- گروه آسیب شناسی ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
4- گروه علوم ورزشی، دانشگاه امام رضا، مشهد، ایران
سابقه و هدف: کمردرد مزمن از شایع­ترین اختلالات ستون فقرات و مشکلات اسکلتی عضلانی محسوب می­شود. مطالعات بسیاری اثر تمرین را بر درد گزارش کرده اند اما با توجه به اینکه افزایش لوردوز کمر یکی از تغییرات پوسچرال مرتبط با درد می باشد، به نظر می­رسد بررسی تغییرات درد به همراه لوردوز کمر اهمیت فراوانی داشته باشد؛ همچنین نقص در کنترل حرکت یکی از مشکلات مرتبط با کمردرد می باشد. هدف از انجام مطالعه مروری حاضر، مرور مطالعات بررسی کننده اثر تمرین درمانی بر درد، زاویه لوردوز کمری و کنترل حرکت در افراد دارای کمردرد مزمن غیر اختصاصی بود.
مواد و روش ها: جستجو با کلید واژگان مرتبط در تمامی سال ها و در بانک های اطلاعاتی Google Scholar, PubMed, The PEDro, CINAHL, Cochrane Library, Trip Database, Web of Science به عمل آمد. مطالعات بررسی کننده تاثیر انواع مداخله تمرینی بر درد، زاویه لوردوز کمر و کنترل حرکت در افراد دارای کمردرد مزمن غیر اختصاصی وارد مطالعه شدند. جهت بررسی کیفیت مقالات وارد شده از مقیاس PEDro استفاده گردید.
یافته ها: 128 مطالعه مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد، یازده مطالعه که دارای معیار ورود (نمره بالاتر از 5 در مقیاس پدرو) بودند، برای بررسی انتخاب شدند. تفاوت های زیادی در روش کار، شاخص اصلی مورد ارزیابی، تعداد نمونه، روش اجرا، شیوه ارزیابی متغیر ها و غیره در مطالعات وجود داشت. در افرد دارای کمردرد مزمن، تمرین باعث کاهش درد، کاهش زاویه لوردوز کمر و افزایش کنترل حرکت شده بود ولی تمرین تنها باعث کاهش درد در زنان باردار شده بود و اثر معناداری بر زاویه لوردوز در این افراد نگذاشته بود. همچنین مطالعاتی که در آنها کاهش زاویه لوردوز کمر بعد از تمرین درمانی مشاهده شده بود، بیماران کاهش بیشتری در درد کمر گزارش کرده بودند.
نتیجه گیری: به نظر می­رسد تمرین می­تواند سبب کاهش درد مرتبط با لوردوز افزایش یافته در افراد دارای کمردرد غیر اختصاصی مزمن شده، و همچنین سبب افزایش کنترل حرکت شود و در زنان باردار هم مداخلات تمرینی سبب کاهش درد بخصوص در ماه­های انتهایی بارداری می­شود.

دریافت: 1401/1/18 | پذیرش: 1401/4/5 | انتشار: 1401/8/10