دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 77-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.NAJAFABAD.REC.1399.049

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tofangchi M, Raeisi Z, Amir G, Hasan R. The casual relationship between self-compassion and self-criticism among female patients with tension-type headaches using structural equation modeling. JAP 2021; 12 (2) :62-77
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5571-fa.html
تفنگچی مریم، رئیسی زهره، قمرانی امیر، رضایی جمالویی حسن. رابطه علّی شفقت به خود و خود انتقادی در بیماران زن مبتلا به سردردهای تنشی با کاربرد مدل معادلات ساختاری. بیهوشی و درد. 1400; 12 (2) :62-77

URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5571-fa.html


1- دانشجوی دکترای روانشناسی، گروه روانشناسی واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.
2- استادیار روانشناسی، گروه روانشناسی واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران. ، z.tadbir@yahoo.com
3- استادیار روانشناسی، گروه آموزشی روانشناسی و آموزش کودکان با نیازهای خاص، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
4- استادیار روانشناسی، گروه روانشناسی واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده:   (1368 مشاهده)
زمینه و هدف: بر اساس مطالعات انجام شده یکی از عوامل مهم در تجربه سردرد افراد گرایش آنها به خود انتقادگری است. لذا کشف عوامل محافظتی به منظور تعدیل این گرایش می­تواند یکی از اهداف مهم تحقیقات در حوزۀ روانشناسی سلامت باشد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی مدل ساختاری رابطۀ شفقت به خود و خود انتقادی در افراد مبتلا به سردرد بود.
مواد و روش­ها: بدین این منظور، تعداد 110 زن مبتلا به سردردهای تنشی مراجعه کننده به کلینیک­های اعصاب روان و مراکز تخصصی سردرد شهر اصفهان به صورت هدفمند انتخاب و پرسشنامه­های خود انتقادی و شفقت به خود روی آنان اجرا شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزارهای آماری SPSS و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ها: نتایج نشان داد که مدل ارائه شده برازش خوبی با داده­های تحقیق داشت، به­طوری که بین شفقت به خود و خود انتقادگری (مدل 1) در زنان مبتلا به سردردهای تنشی رابطه علّی معکوس وجود داشت. همچنین و بین مؤلفه­های مثبت شفقت به خود (مهربانی به خود، تجارب مشترک انسانی و ذهن­آگاهی) و خود انتقادی رابطه منفی و بین مؤلفه­های منفی شفقت به خود (قضاوت کردن، انزوا، همانندسازی افراطی)  با خود انتقادی (مدل 2) رابطه مثبت وجود داشت. در نتیجه یافته­ها مدل پژوهشی تحقیق را تأیید کردند.
نتیجه­گیری: بنابراین، با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق می­توان گفت که شفقت خود می­تواند به عنوان یک عامل محافظتی روی خود انتقادگری زنان مبتلا به سردردهای تنشی نقش مهمّی ایفا نماید.
متن کامل [PDF 558 kb]   (990 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/11/1 | پذیرش: 1400/1/31 | انتشار: 1400/5/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb