دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 61-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.PNU.REC.1398.129‎‏ ‏

kazemainy E, Rezai Dehnavi S, montajabian. The effectiveness of positive psychotherapy on the perception of pain in people with chronic ‎tension headaches. JAP 2021; 12 (2) :49-61
کاظمینی الهام، رضایی دهنوی صدیقه، منتجبیان زهرا. ‌ اثر بخشی روان‌درمانی مثبت‌نگر بر ادراک درد افراد مبتلا به سر درد مزمن‌ تنشی. بیهوشی و درد. 1400; 12 (2) :49-61

1- دانشگاه پیام نور
2- دانشگاه پیام نور ، srezaeidehnavi@pnu.ac.ir
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی روان‌درمانی مثبت‌نگر بر ادراک درد افراد مبتلا به سردرد مزمن تنشی در سه شاخص(دفعات، مدت و شدت) بود.
 مواد و روش‌ها:  پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعـه آمـاری پژوهـش را  کلیـه بیمـاران مبتلـا بـه بیمـاری سردرد مزمن تنشی کـه  به مطب‌هـای خصوصـی متخصصـان مغز و اعصاب  و بیمارستانی در شـهرستان شهرضا در سـال 1398 مراجعـه کردنـد، تشـکیل دادنـد. به‌همین منظور تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (15 نفر گروه آزمایش و 15 نفر گروه کنترل) قرار گرفتند. سپس به گروه آزمایش 8 جلسه‌ی 90 دقیقه‌ای روان‌درمانی مثبت‌نگر آموزش داده شد. ابزار اندازه‌گیری شامل چک لیست روزنگار سردرد بلانچارد (1992) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش تحلیل کواریانس استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد روان‌درمانی مثبت‌نگر به طور معناداری باعث کاهش ادراک درد افراد مبتلا به سر درد مزمن تنشی گردید.
نتیجه‌گیری: روان‌درمان مثبت‌نگر در کاهش ادراک درد افراد مبتلا به سر درد مزمن تنشی مؤثر است.
دریافت: 1399/10/3 | پذیرش: 1400/1/19 | انتشار: 1400/5/10