Ethics code: IR.TUMS.VCR.REC 1398, 619
Firoozi M, Haghdoost A. The Effectiveness CBT Based on Positive Thinking Using
Computer Program and Virtual Social Networks on Improving
Quality of Life in Patients with Chronic Low Back Pain. JAP 2020; 11 (3) :66-76
URL:
http://jap.iums.ac.ir/article-1-5479-fa.html
فیروزی منیژه، حقدوست آذر. اثربخشی CBT مبتنی بر مثبتاندیشی با استفاده از برنامههای کامپیوتری و شبکههای اجتماعی مجازی بر بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به کمر درد مزمن. بیهوشی و درد. 1399; 11 (3) :66-76
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5479-fa.html
1- استادیار گروه روان شناسی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mfiroozy@ut.ac.ir
2- کارشناس پژوهش، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده: (1709 مشاهده)
چکیده
زمینه: هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر رواندرمانی شناختی رفتاری مثبتاندیشی اینترنتی پیادهسازیشده بر بستر تلگرام، در زمینهی افزایش کیفیت زندگی در چهار حوزهی جسمی، ذهنی، اجتماعی و محیطی و نیز کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به درد مزمن بود.
ابزارها و روشها: این پژوهش بر روی ۶۰ نفر از بیماران مبتلا به کمر درد مرمن که به بیمارستان اختر مراجعه کرده بودند، بر اساس معیارهای پژوهش، داوطلبان انتخاب شدند و بهروش نمونهگیری تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. برای سنجش از دو ابزار مقیاس رضایت از زندگی توسط دینر و پرسشنامه افسردگی بک تجدید نظر شده (BDI-II) استفاده گردید. نتایج با نرمافزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: یافتهها حاکی از آن بود که فرضیهی اصلی رواندرمانی شناختی رفتاری بر روی دانشجویان، دارای اثر ۰.۸ بر روی کیفیت زندگی و دارای اثر ۰.۸ بر روی افسردگی آنان بود.
نتیجهگیری: رواندرمانی شناختی رفتاری مثبتاندیشی اینترنتی، بر افزایش کیفیت زندگی و کاهش افسردگی بیماران درد مزمن تاثیر معنیداری دارد. این روش برای بیمارانی که دسترسی محدودی دارند، بسیار مناسب است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مديريت درد مزمن دریافت: 1398/7/24 | پذیرش: 1399/4/20 | انتشار: 1399/6/10