دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 25-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

hadadnezhad M, zare S, sadeghi amro Z. Immediate effect of Mulligan knee taping on pain, knee dynamic valgus, and landing kinetic in physically active female with patellofemoral pain. JAP 2020; 11 (2) :14-25
حدادنژاد ملیحه، زارع سمانه، صادقی عمرو زهرا. تاثیرکوتاه مدت تیپینگ مولیگان زانو بر درد، زاویه والگوس داینامیک زانو و کینتیک فرود در زنان فعال دارای درد پتلوفمورال. بیهوشی و درد. 1399; 11 (2) :14-25

1- دانشگاه خوارزمی ، m.hadadnezhad@yahoo.com
2- دانشگاه خوارزمی
مقدمه و هدف: کینتیک و کینماتیک نامطلوب از عوامل اثرگذار بر آسیب های زانو بویژه درد پتلوفمورال محسوب می­شوند. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر کوتاه مدت تیپینگ مولیگان زانو بر زاویه والگوس داینامیک زانو، حداکثر زاویه فلکشن زانو و حداکثر نیروی عکس­العمل زمین، زمان رسیدن به پایداری و درد زنان فعال دارای درد پتلوفمورال و والگوس داینامیک می­باشد.
مواد و روش ها: 15 زن فعال دارای درد پتلوفمورال و والگوس دینامیک با میانگین سن 9/1±0/25سال به­صورت هدفمند انتخاب شدند. قبل و پس از انجام تیپینگ مولیگان زانو، زاویه فلکشن و والگوس داینامیک زانو حین فرود و اسکات تک پا با استفاده از روش تصویر برداری دوبعدی، درد با مقیاس بصری درد، حداکثر نیروی عکس العمل زمین و زمان رسیدن به پایداری در فرود روی یک پا با صفحه نیرو، سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی وابسته استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد پس از اعمال تیپینگ مولیگان درد (4/24 % کاهش،041/0=P)، زاویه والگوس زانو در اسکات (2/58 % کاهش، 001=P) و فرود تک پا(9/42 % کاهش، 001/0=P) و نیز زمان رسیدن به پایداری (7/64 % کاهش، 033/0=P) کاهش معنی­داری داشتند. با این حال حداکثر زاویه فلکشن زانو (518/0=P) و حداکثر نیروی عکس العمل (267/0=P) تغییرات معنی­داری نشان نداد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که انجام تیپینگ اصلاحی مولیگان می­تواند زاویه والگوس داینامیک زانو و زمان رسیدن به پایداری و درد را کاهش دهد. لذا استفاده از روش تیپینگ مولیگان به دلیل تعدیل عوامل مرتبط و تشدید کننده درد پتلوفمورال و کاهش درد در زنان فعال دارای این اختلال و والگوس داینامیک پیشنهاد می­شود.

دریافت: 1398/5/30 | پذیرش: 1398/12/8 | انتشار: 1399/4/10