دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 90-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

ebrahimi atri A, khojastehpour B, hashemi javaheri S A. Comparison the effect of core stabilization training in water and on land on pain and dynamic postural stability in women with chronic non-specific low back pain . JAP 2019; 10 (2) :75-90
ابراهیمی عطری احمد، خجسته پور بهناز، هاشمی جواهری سید علی اکبر. مقایسه اثر تمرینات منتخب در آب و خشکی با رویکرد ثبات مرکزی بر میزان درد و تعادل پویای زنان مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی . بیهوشی و درد. 1398; 10 (2) :75-90

1- دانشگاه فردوسی مشهد ، atri@um.ac.ir
2- دانشگاه فردوسی مشهد
 زمینـه و هـدف: کمـردرد شـایع ترین عارضه عضلانی اسـتخوانی اسـت. روش های متعـددی برای درمـان کمردرد وجـود دارد اما دسـت یابی به روش مختصـر، سـاده تر و فشـرده نیـاز امـروز جوامـع صنعتـی اسـت. هدف از انجـام این پژوهش  مقایسـه اثـر تمرینات منتخب در آب و خشـکی بـا رویکرد ثبـات مرکـزی بـر میـزان درد و تعـادل پویای زنـان مبتلا به کمـردرد مزمـن غیراختصاصی بود. خانــم غیرورزشــکار بــا کمــردرد مزمــن غیراختصاصــی در ایــن مطالعــه شــرکت نمودنــد. ایــن افــراد بــه طــور تصادفــی بــه 36 مــواد و روش هــا: نفــر) تقســیم شــدند. در گــروه کنتــرل هیــچ گونــه مداخلــه ای صــورت نگرفــت. 12نفــر و تجربــی دو: 12نفــر، تجربــی یــک: 12ســه گــروه (کنتــرل:  روز متوالــی اجــرا کردنــد. قبــل 12 تمرینــات ثبــات مرکــزی در خشــکی را طــی 2 تمرینــات ثبــات مرکــزی در آب و گــروه تجربــی1گــروه تجربــی ) بــرای ارزیابــی تعــادل پویــای افــراد اســتفاده شــد. بــرای SEBTو بعــد دوره درمانــی، از آزمــون کبــک بــرای ارزیابــی درد و از آزمــون ســتاره ( بررســی نرمــال بــودن توزیــع داده هــا از آزمــون شــاپیروویلک، همگنــی واریانــس گروه هــا از آزمــون لــون، تغییــرات درون گروهــی از تــی همبســته و تغییــرات بیــن گروهــی از آزمــون آنالیــز واریانــس یــک طرفــه و آزمــون تعقیبــی توکــی اســتفاده شــد. ) نســبت P=0/001 (تمریــن در خشــکی) (2) و تجربــی P‏=0/001 (تمریــن در آب) (1 یافته هــا: نتایــج نشــان داد کــه درد در هــر دو گــروه تجربــی نیــز بــه طــور معنــاداری 2 نســبت بــه گــروه تجربــی1 بــه گــروه کنتــرل بــه طــور معنــاداری کاهــش یافــت؛ هم چنیــن میــزان درد در گــروه تجربــی نســبت بــه گــروه کنتــرل بــه طــور معنــاداری افزایــش 2 و تجربــی1 )؛ هم چنیــن تعــادل پویــا در هــر دو گــروه تجربــی P=0/001کاهــش یافــت ( .)P<0/05 نیــز بــه طــور معنــاداری افزایــش یافــت (1 نســبت بــه گــروه تجربــی2 یافــت؛ هم چنیــن تعــادل پویــا در گــروه تجربــی نتیجه گیــری: تمرینــات ثبــات مرکــزی در آب و خشــکی در کوتــاه مــدت باعــث کاهــش درد و بهبــود تعــادل افــراد مبتــلا بــه کمــردرد مزمــن غیراختصاصــی می شــوند.
واژه‌های کلیدی: ثبات مرکزی، میزان درد، کمردرد
دریافت: 1395/6/9 | پذیرش: 1398/2/3 | انتشار: 1398/4/24