دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadtaheri F, Tavakol K, Gheysari R, Akhlaghdoost M. the effectiveness of oral peppermint extract on migraine. JAP 2016; 7 (1) :1-12
URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5257-fa.html
محمدطاهری فریده، توکل کامران، قیصری رضوان، مرادی یوسف، اخلاق دوست میثم. بررسی تاثیر عصاره گیاه نعناع فلفلی بر سردرد های میگرن. بیهوشی و درد. 1395; 7 (1) :1-12

URL: http://jap.iums.ac.ir/article-1-5257-fa.html


1- دانشگاه ایران ، farmoh.taheri@yahoo.com
2- دانشگاه ایران
چکیده:   (19062 مشاهده)

مقدمه: امروزه از داروهای مختلفی جهت درمان و پروفیلاکسی سردرد میگرنی استفاده می­شود که هر یک اثربخشی و عوارض خاص خود را دارا می­باشند. در کنار داروهای شیمیایی، برخی از مطالعات استفاده همزمان از داروهای گیاهی را نیز پیشنهاد نموده­اند. از جمله این گیاهان نعناع فلفلی میباشد که از دیرباز در درمان برخی از بیماریها ازجمله کنترل سردرد مورد استفاده قرار گرفته است . در این مطالعه ما به  بررسی تاثیر عصاره نعناع فلفلی (menthol) بر روی سردردهای میگرنی پراخته ایم.

مواد و روش­ها: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی در مراکز کلینیک درد صدف، بیمارستان پارس تهران و بیمارستان امیرالمومنین تهران انجام شد. طی این مطالعه به 40 نفر از بیماران مبتلا به میگرن، با سن بین 18 تا 65 سال که به علت داشتن 2 تا 8 حمله در ماه تحت درمان پیشگیری از حملات میگرن بودند، علاوه بر درمان مذکور عصاره نعناع فلفلی خوراکی 2% برای مدت 1 ماه (5 قطره عصاره نعناع فلفلی خوراکی 2% بعد از ناهار و شام) داده شد. شدت، مدت و دفعات حمله میگرنی در ماه و همچنین علائم همراه میگرن در دو فاز قبل و بعد از استفاده یک ماهه از این عصاره در این بیماران، تعیین و با هم مقایسه گردید.

نتایج و یافته­ ها: طبق نتایج این مطالعه شدت حملات میگرنی بعد از یکماه استفاده از عصاره نعناع فلفلی خوراکی به طور معناداری کاهش پیدا کرد (P-value<0.05). مدت و دفعات حملات میگرن در بیماران مورد مطالعه در انتهای مطالعه به طور معناداری کاهش پیدا کرد (P-value<0.05). از بین علائم همراه مربوط به میگرن فتوفوبیا و فنوفوبیا به طور معناداری بهبود پیدا کرد (P-value<0.05)، در حالی که تغییر معناداری در تهوع و استفراغ در در بیماران مشاهده نشد (P-value>0.05).

بحث و نتیجه­ گیری: نهایتا این مطالعه نشان داد که عصاره نعناع فلفلی خوراکی به عنوان درمان مکمل در رژیم دارویی پروفیلاکسی میگرن می­تواند به طور معناداری شدت، مدت و دفعات حملات میگرن را کاهش دهد و فنوفوبیا و فتوفوبیای همراه آن­ را بهبود بخشد.

واژه‌های کلیدی: اثربخشی، نعناع فلفلی، میگرن
متن کامل [PDF 378 kb]   (5359 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مديريت درد مزمن
دریافت: 1394/9/19 | پذیرش: 1395/9/19 | انتشار: 1395/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بیهوشی و درد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Anesthesiology and Pain

Designed & Developed by : Yektaweb