دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 53-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jarineshin H, Mehrabani S, Kargar A, Fekrat F. Spinal Anesthesia for cesarian section: A comparison between Hyperbaric and Isobaric Bupivacaine. JAP 2017; 7 (4) :44-53
جری نشین هاشم، مهربانی سعید، کارگر آیدا، فکرت فریدون. بی حسی نخاعی برای عمل جراحی سزارین: مقایسه بوپی واکا یین هیپرباریک با ایزوباریک. بیهوشی و درد. 1395; 7 (4) :44-53

1- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
2- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، fereydoonfekrat@yahoo.com

زمینه و هدف: در بی حسی نخاعی باریسیته محلول های مورد استفاده تفاوت های قابل توجهی در توزیع و انتشار داروی بی حسی ایجاد می نماید. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات بوپیواکائین هیپرباریک و ایزوباریک جهت بی حسی نخاعی در عمل جراحی سزارین بود.

مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در 60 بیمار حامله 40-18 ساله با کلاس یک و دو انجمن بیهوشی آمریکا انجام شد. بی حسی نخاعی در گروه اول با بوپیواکئین ایزوباریک و در گروه دوم با بوپیواکائین هیپرباریک انجام شد. پارامترهای همودینامیک، درجه اشباع اکسیژن، سطح بلوک حسی و موتور، طول عمل جراحی و مدت بی دردی، میزان مصرف افدرین و عوارض بی حسی نخاعی نیز ثبت شد. برای بررسی آماری از تی تست ، کای اسکوئر،  آنووای تکراری با نرم افزار SPSS استفاده شده و 05/0>P معنی دار تلقی گردید.

یافته ها: بیماران دو گروه از نظر دموگرافیکی و طول عمل جراحی تقریبا یکسان بودند. از میان متغیرهای اندازه گیری شده فقط طول مدت بی دردی و میزان تهوع و استفراغ بطور قابل توجهی در بیماران  گروه ایزوباریک بیشتر از گروه هیپرباریک بود (بترتیب 00۱/0>P و 00۱/0=P). میان دو گروه برای متغیرهای دیگر تفاوت معنی داری یافت نشد.

نتیجه گیری: داروی بوپیواکائین ایزوباریک جهت بی حسی نخاعی همانند نوع هیپرباریک اثر بخشی یکسانی دارد و حتی از نظر طول مدت بی دردی موثرتر است اگرچه میزان تهوع و استفراغ در استفاده از آن بالاتر است که بایستی مدنظر قرار گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیهوشی رژیونال
دریافت: 1394/7/4 | پذیرش: 1394/9/18 | انتشار: 1395/1/6